Η Ελευθερία Πλευρίτου βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο της κορυφαίας Ευρωπαίας πολίστριας του 2022, όπως ανακοίνωσε η LEN. Η Ελληνίδα διεθνής αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Σπλιτ, όπου η εθνική κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ με τον Ολυμπιακό κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά τη Euroleague.

Το βραβείο διεκδικούν επίσης η Ιταλίδα -άλλοτε παίκτρια του Ολυμπιακού- Ρομπέρτα Μπιανκόνι, η Ισπανίδα Γιούντιθ Φόρκα, η Ουγγαρέζα Ρίτα Κέστελι και ο Ολλανδή Μπριγκίτε Σλίκινγκ, επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι με τον σύλλογο του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών δεν υπάρχει ελληνική υποψηφιότητα, όμως το βραβείο διεκδικεί ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μάρκο Μπίγιατς, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Κροατίας στο Σπλιτ. Μαζί του στη λίστα βρίσκονται, ο Ισπανός τερματοφύλακας Ουνάι Αγκίρε, ο Ιταλός Τζιάκομο Κανέλα, ο Ισπανός Άλβαρο Γρανάδος και ο Ούγγρος Σίλαρντ Γιάνσικ.

Οι νικητές/τριες σε όλα τα αθλήματα του υγρού στίβου (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση, open water, high diving) θα προκύψουν από ψηφοφορία του κοινού (με βαρύτητα 30%) και από τις ομοσπονδίες-μέλη της LEN και την τεχνική επιτροπή κάθε αθλήματος (70%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης