Την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, υποδέχθηκαν την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Τις νεαρές διεθνείς συνόδευαν οι προπονητές τους, Γιώργος Μορφέσης και Στέφανος Λέανδρος, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, απευθυνόμενος στις διεθνείς πολίστριες τόνισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ, αν και με κάποιες από εσάς τα είχαμε ξαναπεί πριν από λίγες ημέρες, σε προηγούμενες επιτυχίες (σ.σ. το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο νέων γυναικών του Βόλου).

Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια σε σας και τους γονείς σας, αλλά δεν πρέπει να παραλείψω να συγχαρώ και την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τους ανθρώπους της, τους προπονητές και όσους βοήθησαν για να έρθει ακόμα μία επιτυχία για την Ελλάδα. Ξέρω πολύ καλά ότι η συμβολή της Ομοσπονδίας και των παραγόντων της είναι καθοριστική. Αυτή τη στιγμή αποτελείτε για όλο τον ελληνικό λαό ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και τιμής με τις πολλές σας επιτυχίες. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω!».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, εξέφρασε για άλλη μια φορά την επιθυμία του να πηγαίνουν για καλό σκοπό τα χρήματα που δίνει η Πολιτεία στον αθλητισμό: «Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα σας, με όποιον τρόπο μπορούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς οι οικονομικές συγκυρίες δεν μας επιτρέπουν να σας βοηθήσουμε όσο θέλουμε. Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός, εσείς καταφέρατε και χαρίσατε ακόμα ένα μετάλλιο. Να σημειώσω για άλλη μία φορά ότι αυτά τα ελάχιστα λεφτά που προσφέρουμε στον ελληνικό αθλητισμό πρέπει να πάνε για καλό σκοπό. Κι αν κρίνουμε από τις επιτυχίες σας, πιστεύω ότι όντως έχουν πάει εκεί που πρέπει».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κύριους υπουργούς για την πρόσκληση. Είναι ιδιαίτερη τιμή για τα κορίτσια και το τεχνικό επιτελείο που βρίσκονται εδώ, αλλά φυσικά και για μένα, που βρίσκομαι 50 χρόνια στον χώρο του υγρού στίβου. Βλέπω ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οι κόποι πολλών ετών έχουν πιάσει τόπο. Χαίρομαι που μετά από το 2008 επανήλθαν τα κίνητρα για τους νέους αθλητές, γιατί πραγματικά αξίζουν να ανταμειφθούν οι κόποι τους».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης