Συναρπαστικός ήταν και ο δεύτερος «μικρός» τελικός της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών, που έγινε σήμερα (22/5) στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά.

Με γκολ του Παναγιώτη Παπαδόγκωνα, 27 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ο Εθνικός επικράτησε 11-10 του Απόλλωνα Σμύρνης, ισοφάρισε σε 1-1 νίκες και πλέον η τρίτη θέση θα κριθεί την Παρασκευή (24/5), όταν θα γίνει στο Πάρκο Γουδή το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και στο πρώτο ματς, που έληξε με νίκη της «αμφίβιας ταξιαρχίας» 8-7, οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία του σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αρχικά προηγήθηκαν 2-0, αλλά ο Εθνικός αντέδρασε, προσπέρασε και έφτασε στο 5-3, λίγο πριν λήξει το ημίχρονο. Με πρωταγωνιστές τους Μοσκόφ και Ραμίρεζ, ο Απόλλων ξαναπέρασε μπροστά 8-7, αλλά δύο συνεχόμενα γκολ του Παπαδόγκωνα διαμόρφωσαν το 9-8 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο, Παπαγεωργίου και Ραμίρεζ ανέτρεψαν προσωρινά την κατάσταση (9-10), ο Μπεριστιάνος ισοφάρισε και στο φινάλε, σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, ο Παπαδόγκωνας χάρισε τη νίκη στον «αυτοκράτορα».

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία περίοδο αποβλήθηκε ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Κατρουζανάκης, ο οποίος δεν θα έχει δικαίωμα να καθήσει στον πάγκο την Παρασκευή (24/5).

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 4-4, 2-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΟΣ (Φάνης Κουντουδιός): Καραμπέτσος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Τεσάνοβιτς 2, Καλαϊτζής, Λιαπάκης 1, Παπαδόγκωνας 3, Καραβιώτης, Φώσκολος 3, Μπεριστιάνος 2, Μαθιόπουλος, Βαλλιανάτος, Σπηλιόπουλος, Πρωτοψάλτης, Ξυλούρης

ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Ραμίρεζ 3, Μητρόπουλος, Σαρτζετάκης, Μοσκόφ 3, Θεοδόσης-Παπαλουκάς, Παπαδόπουλος. Λεων. Μαυρωτάς, Παπαγεωργίου 1, Δερμιτζάκης 2, Γραμματικός, Αλαμάνος 1, Κουμής, Γιαννουρής, Ξανθόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης