Προβάδισμα για την πρόκριση στι final-4 της Euroleague, απέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.

Στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, οι «ερυθρόλευκες» απέσπασαν ισοπαλία 10-10 στο Κίρισι από την Κίνεφ και πλέον, έχουν το «πάνω χέρι» ενόψει του επαναληπτικού της 16ης Μαρτίου, ώστε να προκριθούν στην τελική φάση του θεσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στην εξέλιξη του με τις δύο ομάδες να βρίσκονται διαρκώς κοντά στο σκορ. Προς το τέλος, ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ (9-7), αλλά οι γηπεδούχες κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση, προηγήθηκαν 10-9 και τελικά οι «ερυθρόλευκες» ισοφάρισαν σε 10-10 με την Ασημάκη, αποκτώντας πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς.

Πέντε γκολ για τον Ολυμπιακό σημείωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη, δύο η Μόνικα Εγκενς και από ένα η Τζούλια Εμολο, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Χριστίνα Τσουκαλά.

Για τις Ρωσίδες, σκόραραν οι Ντιατσένκο (3), Προκοφίεβα (2), Ρίζκοβα (2), Κρίμερ (1), Σιμάνοβιτς (1) και Ιβάνοβα (1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 2-4, 3-5, 3-1

Κίρισι (Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Ντιατσένκο 3, Κρίμερ 1, Χαμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Έγκενς 2, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Ασημάκη 5, Πλευρίτου Μ. 1, Έμολο 2, Πλευρίτου Β. Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης