Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών δεν τα κατάφερε στον προημιτελικό της τελικής φάσης (Final-6) του Europa Cup στο Τορίνο, κόντρα στην Ουγγαρία, από την οποία ηττήθηκε με 13-9, την Παρασκευή (29/3) το απόγευμα.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει τα σκήπτρα της Κυπελλούχου Ευρώπης, που είχε κατακτήσει στην περσινή διοργάνωση με το χρυσό μετάλλιο, καθώς αποκλείστηκε από την 4άδα. Κάτι που σημαίνει, παράλληλα, ότι η ομάδα του Γιώργου Μορφέση δεν θα είναι μία από τις τρεις πρώτες της συγκεκριμένης διοργάνωσης που παίρνουν το εισιτήριο για την Τελική φάση (Super Final) του World League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Μαγυάρες αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν 4-1. Στη δεύτερη περίοδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βελτιώθηκε και μείωσε σε 4-3 και 5-4. Παρόλα αυτά στην αμέσως επόμενη φάση η Σουτς έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων (6-4) και εν συνεχεία η Γκιονγκιόσι ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (8-4). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας έχασε δύο πέναλτι με τις Ελευθερία Πλευρίτου και Χριστίνα Τσουκαλά, σε πρώτο και δεύτερο οκτάλεπτο αντίστοιχα, σε αντίθεση με την Ουγγαρία που είχε το απόλυτο (2 στα 2). Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαγιάρες έχοντας αποκτήσει ψυχολογία ανέβασαν ακόμη περισσότερο τη διαφορά.

Οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 3-3, 2-2.

Ουγγαρία: Γκανγκλ, Σίλαγκι 1, Πάρκες 2, Γκουρισάτι 2, Σουτς 1, Χόρβατ 1, Ίλες 1, Κέτζελι 2, Βάλι 1, Γκιονγκιόσι 2, Τσαβάϊ, Γκάρντα, Τοτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 2, Νίνου Ειρ. 1, Μπενέκου, Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει πλέον την ηττημένη του επόμενου προημιτελικού αγώνα, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία, για τις θέσεις 5η-6η της διοργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης