Άτυχη στάθηκε και πάλι η Βουλιαγμένη στην κλήρωση του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League υδατοσφαίρισης, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλείται να αντιμετωπίσει την κατά τεκμήριο ισχυρότερη ομάδα των προκριματικών. Πέρυσι ήταν η Φερεντσβάρος (που τελικά κατέκτησε το τρόπαιο), φέτος θα είναι η επίσης ουγγρική Όρβοσι, με την οποία ο ΝΟΒ θα παίξει το Σάββατο (21/9) στη Βουδαπέστη και την επόμενη Τετάρτη (25/9), στην Αθήνα.

Η φιναλίστ του περσινού πρωταθλήματος Ουγγαρίας, η οποία τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης, διαθέτει στις τάξεις της μία πλειάδα αστέρων, με επικεφαλής τον Σέρβο Ολυμπιονίκη Άντριγια Πρλαΐνοβιτς, έναν από τους κορυφαίους πολίστες του κόσμου. Στο ρόστερ της υπάρχουν ακόμη τρεις Σέρβοι διεθνείς, ο τερματοφύλακας Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, ο αμυντικός Σάβα Ραντζέλοβιτς και ο φουνταριστός Νεμάνια Ούμποβιτς, ο πολύπειρος Μαυροβούνιος Ντράσκο Μπργκούλιαν και αρκετοί Ούγγροι διεθνείς, όπως ο Μπάλαζ Χάραϊ, ο Μπάλαζ Έρντελι και ο Κρίστιαν Μάνχερτς. Όπως είναι προφανές, οι στόχοι της Όρβοσι, στην επιστροφή της στο Champions League (πέρυσι αγωνίστηκε στο Euro Cup, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά), είναι πολύ υψηλοί και το έργο της Βουλιαγμένης είναι εξαιρετικά δύσκολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε περίπτωση ο ΝΟΒ δεν θα αποχαιρετήσει την Ευρώπη, αφού, αν αποκλειστεί, θα συνεχίσει στα προημιτελικά του Euro Cup.

Σε ό,τι αφορά τη φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός αποφεύγει την Όρβοσι, η οποία (αν περάσει) θα τοποθετηθεί στον Β΄ όμιλο, όχι όμως και την Μπρέσια, υπό την προϋπόθεση ότι η ιταλική ομάδα (σταθερά παρούσα στις τελικές φάσεις των τελευταίων χρόνων) θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Σίντεζ Καζάν. Στον όμιλο των «ερυθρολεύκων» θα ενταχθεί και η νικήτρια του ζευγαριού μεταξύ της Γιάντραν Σπλιτ και της Στρασμπούρ, με τους Κροάτες να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μάλιστα, η ομάδα αυτή θα είναι και η πρώτη αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας, τους οποίους θα υποδεχθεί την Τρίτη 8/10.

Τα ζευγάρια του Γ΄ προκριματικού γύρου (21 και 25 Σεπτεμβρίου):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζευγάρι Α: Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)-Στρασμπούρ (Γαλλία)

Ζευγάρι Β: Μπρέσια (Ιταλία)-Σίντεζ Καζάν (Ρωσία)

Ζευγάρι Γ: Τεράσα (Ισπανία)-Οραντέα (Ρουμανία)

Ζευγάρι Δ: Όρβοσι (Ουγγαρία)-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Η σύνθεση των ομίλων:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο), Σπαντάου Βερολίνου (Γερμανία), Τσόλνοκι (Ουγγαρία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ), Νικητής ζευγαριού Α, Νικητής ζευγαριού Β.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μλάντοστ Ζάγκρεμπ (Κροατία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Ανόβερο (Γερμανία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Προ Ρέκο (Ιταλία), Νικητής ζευγαριού Γ, Νικητής ζευγαριού Δ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης