εν ήταν καλή η πρεμιέρα για την εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας «ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ», που φιλοξενείται στην Ιτέα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 15-8 από την Ιταλία (για τον Α’ Όμιλο) και έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά στον δρόμο της προετοιμασίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου έδειξαν ανέτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αγώνα κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα, όπως έδειξε ότι είναι η ιταλική. Μέχρι τα μισά του δεύτερου οκτάλεπτου, η Εθνική μας έμενε κοντά στο σκορ, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσε να κρατήσει επαφή με τα δίχτυα, δύσκολα έβρισκε ένα καλό σουτ, είχε μπλοκαριστεί και στον παίκτη παραπάνω, ενώ ήταν κακή στην άμυνα. Με συνέπεια να έρθει αυτή η μεγάλη διαφορά εις βάρος της. Οι Μπετίνι και Τσέρκολ έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στην Εθνική (από 5 γκολ), ενώ οι Πρωτοπαπά και Κοντονή πέτυχαν από 3 για την Ελλάδα.

Οκτάλεπτα:
2-3, 2-4, 3-4, 1-4

ΕΛΛΑΔΑ (Στέφανος Λέανδρος):
Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά 3, Ελληνιάδη, Παπαναστασίου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Κοντονή 3, Γρηγοροπούλου, Κατσίμπρη, Κανετίδου, Αντωνιάδη, Νίνου 1, Λούδη, Αρχοντάκη.

ΙΤΑΛΙΑ:
Μπαντσέλι, Γκιουστίνι 3, Μεγκιάτο, Αμεντέο, Κορντοβάνι, Τσέρκολ 5, Τόρι 1, Κολέτα, Κλατόφσκι, Μπετίνι 5, Ριτσόλι, Σανταπάολα 1, Μεμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ (21.30) η Εθνική μας αντιμετωπίζει, στον δεύτερο αγώνα της στο τουρνουά, την Κίνα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος μας δήλωσε μετά τον αγώνα: «Θέλουμε ακόμα πολλή δουλειά όσον αφορά την τακτική προσέγγιση του παιχνιδιού. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην άμυνα, είχαμε ανισορροπία στην αμυντική κόντρα και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε επιθετικά με τα σουτ. Όμως εδώ είμαστε για να τεστάρουμε δυνάμεις εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων. Κάνουμε δοκιμές και στα παιδιά. Θα παίξουν κι άλλα στη συνέχεια».

Πριν από τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά και της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο ματς της πρεμιέρας του «ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ», για τον Β’ Όμιλο, η Ρωσία νίκησε 15-5 την Σερβία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης