Με το… δεξί μπήκε ο Ολυμπιακός στις υποχρεώσεις του στο φετινό Champions League υδατοσφαίρισης. Με βασικό «όπλο» την άμυνά τους, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 6-4 της ιταλικής Ορτίτζια Συρακουσών στην Όστια, στα περίχωρα της Ρώμης, όπου θα διεξαχθούν υπό μορφή «φούσκας» οι πρώτες τρεις αγωνιστικές του Α΄ ομίλου.

Το ματς δεν άρχισε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Γενηδουνιάς έχασε πέναλτι και στη συνέχεια οι Ιταλοί προηγήθηκαν 2-0, με τέρματα του Ρόσι στον παίκτη παραπάνω και του Ναπολιτάνο από τα 2 μέτρα. Ο Δερβίσης μείωσε και στο δεύτερο οκτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, με πολύ καλή άμυνα και τον Ζερδεβά παρόντα όποτε χρειάστηκε. Στην επίθεση η έλλειψη ρυθμού λόγω της αγωνιστικής απραξίας ήταν εμφανής, αλλά δύο γκολ στον παίκτη παραπάνω από τους Γενηδουνιά και Αργυρόπουλο έδωσε προβάδισμα 3-2 στο ημίχρονο στους πρωταθλητές Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η Ορτίτζια ισοφάρισε με πέναλτι του Γκάλο, αλλά ο Ολυμπιακός «έβγαλε» δύο άμυνες με παίκτη λιγότερο και, με τέρμα του Μουρίκη στον παραπάνω και πολύ ωραίο σουτ του Σκουμπάκη από την περιφέρεια, πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3). Η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν σχεδόν απροσπέλαστη και, παρότι η ιταλική ομάδα μείωσε σε 5-4 με ακόμη ένα πέναλτι, ένα γκολ του Καπότση σε παίκτη παραπάνω και δύο επεμβάσεις του Ζερδεβά σε παίκτη λιγότερο (οι Ιταλοί είχαν 1/7 με παίκτη παραπάνω, έναντι 4/9 των Πειραιωτών) «κλείδωσαν» τη νίκη για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού, την Τρίτη (15/12) στις 18:45, είναι η γερμανική Σπαντάου.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 2-1, 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας, Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης 1, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.

Ορτίτζια (Στέφανο Πικάρντο): Τεμπέστι, Κάσια, Κοντέμι, Ρόκι, Ντι Λουτσιάνο, Φερέρο, Τζάκοπο, Γκάλο 1, Μιράρκι, Ρόσι 1, Βίντοβιτς 1, Ναπολιτάνο 1, Πικιονέτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης