Ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του δέκατου διαδοχικού τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός.

Με κορυφαίους τους Φουντούλη και Μπούσλιε, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε σχετικά εύκολα της Βουλιαγμένης στο Λαιμό με 8-5, έκανε το 2-0 στους τελικούς των πλέι-οφ και θα έχει την πρώτη ευκαιρία να “σηκώσει” το τρόπαιο την Τετάρτη (25/5, 17:00) στον Πειραιά. Οι γηπεδούχοι ήταν τραγικοί στον παίκτη παραπάνω (3/13, είχαν 1/11 ως τις αρχές της τελευταίας περιόδου!) και μπλόκαραν εντελώς απέναντι στην πολύ συγκεντρωμένη και αποφασισμένη “ερυθρόλευκη” άμυνα, της οποίας ηγήθηκε και πάλι ο εξαιρετικός Μάνος Ζερδεβάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεύτερος τελικός ξεκίνησε με τους δύο τερματοφύλακες να δίνουν… ρεσιτάλ με διαδοχικές αποκρούσεις και τις δύο ομάδες να χάνουν συνολικά πέντε επιθέσεις (τρεις ο ΝΟΒ, δύο ο Ολυμπιακός) με αριθμητικό πλεονέκτημα. Μετά από έξι λεπτά αγώνα, ο Μπούσλιε άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές, αλλά ο Μυλωνάκης “απάντησε” -στην τέταρτη κερδισμένη αποβολή των γηπεδούχων- και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τη Βουλιαγμένη (που εμφανίστηκε ενισχυμένη με την επιστροφή του Στάθη Καλογερόπουλου, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον πρώτο ημιτελικό με τον Πανιώνιο) να βγάζει άλλη μία άμυνα με παίκτη λιγότερο, να κερδίζει πέναλτι στην κόντρα και να παίρνει προβάδισμα με τον Καπότση. Ο Φουντούλης, όμως, μετά από πέντε “άσφαιρα” οκτάλεπτα στους τελικούς, σημείωσε δύο συνεχόμενα γκολ σε παίκτη παραπάνω και ο Μπούσλιε, επίσης σε παίκτη παραπάνω, έδωσε “αέρα” δύο τερμάτων στους “ερυθρόλευκους”. Ο Ζερδεβάς έκανε μεγάλη επέμβαση σε εξ επαφής σουτ του Λόζινα, νικήθηκε όμως από ένα ξαφνικό σουτ του Μυλωνάκη από την περιφέρεια, που διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου σε 3-4.

Η Βουλιαγμένη συνέχισε να κερδίζει αποβολές και να τις… σπαταλάει, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν. Ο Γιάννης Φουντούλης με το τρίτο προσωπικό του γκολ, αλλά και μία εξαιρετική ασίστ στον Φιλίποβιτς που είχε κάνει το μπάσιμο, ήταν ο παίκτης-κλειδί για το 3-0 του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο (το άλλο γκολ ο Μπούσλιε), που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Αν και στο τελευταίο οκτάλεπτο χαλάρωσαν λίγο, οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν τη νίκη, που τους δίνει τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν τον τίτλο την Τετάρτη (25/5, 17:00) μπροστά στον κόσμο τους, στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-3, 0-3, 5-1

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρτίδης

Οι συνθέσεις:

Βουλιαγμένη (Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 3, Κουρούβανης, Σκουμπάκης, Λεβαντής, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος,

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 3, Μουρίκης, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης