Αντιμέτωπος με τον… κακό του δαίμονα θα βρεθεί σήμερα (17:00, ΕΡΤ2) ο Ολυμπιακός, στο φινάλε του πρώτου γύρου του Champions League υδατοσφαίρισης. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, την ομάδα που τους έχει στερήσει δύο φορές τον τίτλο (2001 και 2016) και πέρυσι τους νίκησε στα προημιτελικά του final-6 της Βουδαπέστης.

Το σημερινό ματς δεν έχει βεβαίως την ίδια βαρύτητα, δεν παύει όμως να είναι σημαντικό, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας με νίκη θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους στην κορυφή του Α΄ ομίλου και θα είναι πλέον ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση, που θα τους στείλει από θέση… ισχύος στο final-8 της Γένοβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες στο Champions League, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Μπαρτσελονέτα, και παραμένει η μόνη αήττητη ομάδα της φετινής διοργάνωσης. Έχει ήδη διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη του ομίλου, Ντιναμό Μόσχας, ενώ η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ βρίσκεται στο -5, ισόβαθμη με την Μπρέσια. Η κροατική ομάδα, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και φιναλίστ της διοργάνωσης πέρυσι, μετράει ως τώρα τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες και δείχνει αρκετά επηρεασμένη από τις αποχωρήσεις των Φελίπε Περόνε, Γιόσιπ Βρλιτς και φυσικά του Πάουλο Ομπράντοβιτς, που αγωνίζεται πλέον με το ερυθρόλευκο σκουφάκι.

Οι προσθήκες του διεθνή Ιταλού Βιντσέντζο Ρεντζούτο Ιοντίτσε και του Σέρβου Βίκτορ Ράσοβιτς δεν καλύπτουν τις απώλειες που είχε το καλοκαίρι η Γιουγκ, η οποία πάντως έχει πολλάκις αποδείξει ότι της… ταιριάζει η «ταμπέλα» του αουτσάιντερ. Για την ώρα, οι Κροάτες δεν μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ούτε καν για την πρόκριση στο final-8 και γι΄αυτό αναμένεται να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό στις δύο διαδοχικές αναμετρήσεις τους με τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν και στο ξεκίνημα του β΄ γύρου, στις 7/2 στο Ντουμπρόβνικ.

Η 7η αγωνιστική των ομίλων του Champions League:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Α΄ Όμιλος
Όρβοσι (Ουγγαρία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Μπρέσια (Ιταλία)-Παρτιζάν Βελ. (Σερβία)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Ανόβερο (Γερμανία)

Βαθμολογία (Σε 6 αγώνες)

Ολυμπιακός 16
Ντιναμό Μόσχας 11
Μπρέσια 10
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 10
Μπαρτσελονέτα 9
Όρβοσι 6
Ανόβερο 6
Παρτιζάν Βελ. 0

Β΄ Όμιλος

Σαμπαντέλ (Ισπανία)-Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι (Μαυροβούνιο)
Άλφεν (Ολλανδία)-Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)
Σπαντάου (Γερμανία)-Προ Ρέκο (Ιταλία)
Τσόλνοκι (Ουγγαρία)-Έγκερ (Ουγγαρία)

Βαθμολογία (Σε 6 αγώνες)

Σπαντάου 15
Τσόλνοκι 15
Προ Ρέκο 15
Έγκερ 10
Γιάντραν Χέρτσεγκ Ν. 10
Στεάουα Βουκ. 3
Σαμπαντέλ 3
Άλφεν 0

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στο final-8, που θα γίνει τον Ιούνιο στη Γένοβα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης