Ο Αλέξανδρος Γούνας αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά πολυτιμότερος παίκτης της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι της ΚΟΕ. Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού έλαβε 15 ψήφους, έναντι οκτώ του συμπαίκτη του, Κωνσταντίνου Γενηδουνιά, ενώ ψηφίστηκαν ακόμη τέσσερις πολίστες.

Ο Γιόσιπ Πάβιτς με 23 ψήφους αναδείχθηκε για ακόμη μία χρονιά καλύτερος τερματοφύλακας, παίρνοντας ένα… αποχαιρετιστήριο βραβείο, στην αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Καλύτερος προπονητής ψηφίστηκε ο Θοδωρής Βλάχος και καλύτερος νέος παίκτης (κάτω των 20 ετών) ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης της Βουλιαγμένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Α1 γυναικών υπήρξε μεγάλη διασπορά ψήφων μεταξύ συνολικά εννέα αθλητριών, με τη Μαργαρίτα Πλευρίτου να παίρνει το βραβείο με επτά ψήφους, μία περισσότερη από την (συμπαίκτριά της) Άλκηστη Αβραμίδου. Ένα βραβείο που έρχεται πάντως σε αντιδιαστολή με την επιλογή του Γιώργου Μορφέση, να αφήσει την αμυντικό του Ολυμπιακού εκτός της αποστολής της εθνικής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Άσλεϊ Τζόνσον, που τίμησε το ελληνικό πρωτάθλημα με την παρουσία της κάτω από τα δοκάρια της Βουλιαγμένης, ψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά ως η καλύτερη τερματοφύλακας, ενώ καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Χάρης Παυλίδης και κορυφαία παίκτρια κάτω των 20 ετών η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (μετά από μάχη με την Ελένη Ελληνιάδη).

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης