Ήταν σαφώς βελτιωμένη στον τελευταίο της αγώνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανκζού η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών και έβγαλε αντίδραση, αλλά δεν απέφυγε την ήττα και από την Ολλανδία, με 11-9, παίρνοντας τελικά την 8η θέση στη διοργάνωση.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να αναδιοργανωθεί σύντομα, να βρει τον γνωστό καλό της εαυτό και να μπει στις μάχες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τον Γενάρη και -αν χρειαστεί- του Προολυμπιακού τουρνουά τον Μάρτη, για να πετύχει τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διεθνείς μας το πάλεψαν, κόντραραν τις Ολλανδέζες, που είχαν όμως ένα ξέσπασμα στο δεύτερο οκτάλεπτο πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενες με 6-3. Στη συνέχεια η ομάδα του Μορφέση βρήκε λύσεις αμυντικά και επιθετικά και ισοφάρισε σε 8-8. Στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου, όμως, δέχθηκε δύο εύκολα γκολ και βρέθηκε πίσω με 10-9. Στην τελευταία περίοδο η Εθνική ήταν καλή αμυντικά και προσπάθησε να ανατρέψει το σκορ, αλλά δεν μπόρεσε. Τελικά οι Ολλανδέζες κατάφεραν να σκοράρουν σε παραπάνω στην τελευταία τους επίθεση (σε φάση που υπάρχει επιθετικό πάνω στην Χυδηριώτη) και να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 11-9.

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-5, 6-4, 0-1.

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια 3, Νίνου Ειρ., Πλευρίτου Ελ. 1, Ξενάκη 2, Κοτσιώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολλανδία (Άρνο Χάβενγκα): Κέντερς, Μέγκενς 3, Χένε Ντ. 2, Φάν Ντερ Σλουτ 2, Γουλβς, Στόμπχορστ, Ρόχε, Σέβενιχ, Κόινινγκ 3, Κούλχαας, Φαν Ντερ Κράατς 1, Φούρβελτ, Μπάους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης