Με ήττα 8-7 από την Ουγγαρία, ολοκλήρωσε η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών τις υποχρεώσεις της στο διεθνές τουρνουά «BENU Cup», που διεξήχθη στη Βουδαπέστη. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε αρκετά καλή εμφάνιση, αλλά προδόθηκε από τις επιθετικές του αδυναμίες και κυρίως από το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (4/12).

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 2-1 στα μέσα της πρώτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια έμεινε χωρίς γκολ για 17,5 αγωνιστικά λεπτά! Έτσι, παρά την καλή άμυνα και τη σπουδαία εμφάνιση του Κώστα Γαλανίδη, που αγωνίστηκε βασικός τερματοφύλακας (απέκρουσε και πέναλτι του Μάνχερτς στο τέταρτο οκτάλεπτο), οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 4-0 και προηγήθηκαν 5-2, πριν ο Βλαχόπουλος δώσει με πέναλτι μία λύση στη “γαλανόλευκη”. Στη συνέχεια η εθνική μείωσε στο γκολ (5-4 με τον Σκουμπάκη και 6-5 με τον Βλαχόπουλο), αλλά οι Μαγυάροι με πρωταγωνιστή τον Ντένες Βάργκα είχαν τις απαντήσεις και ξέφυγαν ξανά με +3 (8-5). Το τελικό 8-7 διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Γιάννη Φουντούλη, το τελευταίο εκ των οποίων με πέναλτι, επτά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θοδωρής Βλάχος άφησε εκτός 13άδας τους Κωνσταντίνο Γκιουβέτση και Κώστα Κάκαρη, που μάλλον θα είναι και οι τελευταίοι που θα «κοπούν» από την αποστολή για τη Νότια Κορέα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 3-3, 2-2

Ουγγαρία: (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Άνγκιαλ, Μάνχερτς 1, Ζαλάνκι, Βάμος 1, Μέζεϊ, Ντ. Γιάνσικ, Σελντμάγερ 1, Πολ, Βάργκα 3, Μπάτορι, Χάραϊ 2, Βόγκελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Παπαναστασίου, Φουντούλης 3, Καπότσης, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης