Με σερί 4-0 στο φινάλε και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Διονύση Καρούντζο, το Περιστέρι νίκησε 11-9 τον ΠΑΟΚ, στον δεύτερο προημιτελικό του Final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, ο οποίος όμως σημαδεύτηκε από μεγάλη ένταση και σύρραξη των παικτών λίγο πριν το φινάλε. Η ομάδα του Κώστα Λούδη προκρίθηκε για τρίτη σερί χρονιά στους «4» της διοργάνωσης και το Σάββατο (22/5, 18:00) θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όποια ομάδα κι αν είναι η νικήτρια αυτού του ημιτελικού, θα προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του κυπέλλου.

Το ματς ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα, με πολλή δύναμη και ένταση, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό οι διαιτητές καταλόγιζαν ποινές σχεδόν σε κάθε κατοχή, ενώ απέβαλαν με αντικατάσταση τους Τσαγκάρη και Τζώρτζη από το Περιστέρι, καθώς και τον Νίκο Προσινικλή από τον ΠΑΟΚ. Καρούντζος και Ράντονιτς ήταν οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων, με το αθηναϊκό συγκρότημα να ολοκληρώνει τη δεύτερη περίοδο προηγούμενο με 4-3. Στο τρίτο οκτάλεπτο ανέλαβε δράση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος, αλλά ο ΓΣΠ κράτησε το προβάδισμα (6-5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστική εξέλιξη, Με δύο διαδοχικά γκολ του Κεχαλάρη (στο δεύτερο φέρει ευθύνη ο ως εκείνο το σημείο εξαιρετικός Καραμπέτσος), ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 9-7 3,5 λεπτά πριν τη λήξη, και φάνηκε να παίρνει το πάνω χέρι. Όμως ο Διονύσης Καρούντζος με ένα πέναλτι και ένα γκολ στην κόντρα ισοφάρισε και ο Φάρμερ στα 36΄΄, με ωραία κίνηση φουνταριστού, έγραψε το 10-9 για το Περιστέρι (στη φάση αυτή αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου). Στην τελευταία επίθεση του «Δικεφάλου» ανέβηκε και ο τερματοφύλακας Σιορδίλης, αλλά το βιαστικό σουτ του Γιαννόπουλου ήταν άστοχο. Κάπου εκεί χάθηκε ο έλεγχος και οι παίκτες ήρθαν στα χέρια, με τους διαιτητές μετά από σύσκεψη να αποβάλουν χωρίς αντικατάσταση δύο παίκτες του ΠΑΟΚ (Σγουρίδη και Πολυμέρη Προσινικλή). Όταν το ματς ξανάρχισε για τα τελευταία διαδικαστικά δευτερόλεπτα, ο Καρούντζος με το έκτο προσωπικό τέρμα του διαμόρφωσε το τελικό 11-9.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον τυπικά γηπεδούχο ΠΑΟΚ): 2-2, 1-2, 2-2, 4-5

ΠΑΟΚ (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Σιορδίλης, Σαρησάββας, Ραντόγεβιτς, Ν. Προσινικλής, Μαρινάγης, Κεχαλάρης 2, Γιαννόπουλος 3, Σγουρίδης, Παπάκος, Π. Προσινικλής, Ράντονιτς 4, Νάνος, Μανθογιάννης, Κουτσαντάς, Κουγιούνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιστέρι (Κώστας  Λούδης): Καραμπέτσος, Παπανικολάου 1, Π. Λαδάς 1, Φάρμερ 1, Γερακούδης, Κουκουμάκης 1, Αγκόρτσας, Καρούντζος 6, Μιρόνοφ 1, Κλήμος, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Αϊβαλιώτης, Γιαννόπουλος, Μπιτσάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης