Η Βουλιαγμένη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών, μετά από έξι χρόνια και 163 συνεχείς νίκες, καθώς επιβλήθηκε την Πέμπτη με 9-8 των Πειραιωτών στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 6-6) στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων δικαιώθηκε για τη μαχητικότητα που έχει επιδείξει στους δύο τελικούς των πλέι-οφ, ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1 και θα πάει το Σάββατο (25/5, 17:30) στον Πειραιά, κυνηγώντας ακόμη ένα θαύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επική εμφάνιση και απολύτως άξια νίκη για το ΝΟΒ, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον ομογενή τερματοφύλακα Άντονι Χρύσανθος, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι (ένα στον κανονικό αγώνα και δύο στη “ρώσικη ρουλέτα”).

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε με τη “συνταγή” του πρώτου τελικού, δυσκόλεψε με την πιεστική της άμυνα τους πρωταθλητές, “έβγαλε” και δύο φάσεις με παίκτη λιγότερο και άνοιξε το σκορ στα μέσα της πρωτης περιόδου, με τον Μπάσιτς να σκοράρει στην πρώτη κερδισμένη αποβολή της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, βελτιώθηκαν γρήγορα και ολοκλήρωσαν το οκτάλεπτο προηγούμενοι 2-1, χάρη σε τέρματα των Μυλωνάκη και Μπούσλιε στον παίκτη παραπάνω.

Οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Πάβιτς, που επανήλθε κάτω από τα “ερυθρόλευκα” δοκάρια αντί του Ζερδεβά (από τους ξένους έμεινε εκτός αποστολής ο Ομπράντοβιτς), κράτησαν “άσφαιρο” το ΝΟΒ για περίπου δέκα αγωνιστικά λεπτά, όμως στο διάστημα αυτό ο Ολυμπιακός βρήκε… δίχτυα μόνο μία φορά με τον Φουντούλη, ενώ έχασε τρεις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και ο Χρύσανθος απέκρουσε πέναλτι του Φουντούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η Βουλιαγμένη έμεινε “ζωντανή” και μείωσε με τον Γκιουβέτση σε παίκτη παραπάνω, αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Μουρίκης από κοντά (επίσης σε παραπάνω) διαμόρφωσε το 2-4.

Οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το ματς και μείωσαν στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου με ωραίο γκολ του Σολανάκη από θέση φουνταριστού. Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά εύκολα λάθη, αλλά οι παίκτες του ΝΟΒ δεν εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες που είχαν να ισοφαρίσουν και ο Μυλωνάκης σε παίκτη παραπάνω αποκατέστησε τη διαφορά των δύο τερμάτων (3-5).

Ο Χρήστος Αφρουδάκης “ντύθηκε” για μία φάση… Γιώργος, έπαιξε ως φουνταριστός, νίκησε στην προσωπική μονομαχία τον Μυλωνάκη και στη συνέχεια τον Πάβιτς και μείωσε εκ νέου, ένα λεπτό πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με τη Βουλιαγμένη να πιστεύει στο θαύμα. Ο Μπάσιτς με έναν “κεραυνό” ισοφάρισε και, στα 3΄16΄΄ πριν τη λήξη, ο Σολανάκης που είχε βγει στην περιφέρεια πέρασε εξαιρετική ασίστ στα 2μ. στον Τίγκα, αυτός ξεμαρκαρίστηκε ωραία και “έγραψε” το 6-5 μέσα σε αποθέωση.

Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν λίγο αργότερα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπάσιτς να βγαίνει στην κόντρα, αλλά τον Πάβιτς να αποκρούει, και ο Ολυμπιακός βρήκε τη λύση, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Αργυρόπουλος και αξιοποίησε ο Γούνας, 2΄09΄΄ πριν το τέλος.

Το 6-6 δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι, με τους “ερυθρόλευκους” να αποτυγχάνουν να κερδίσουν αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τις 8/5/2013 και το 7-5 της Βουλιαγμένης μέσα στον Πειραιά, στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Χρύσανθο να αποκρούει την εκτέλεση του Γενηδουνιά, εκτινάσσοντας στα ύψη την ψυχολογία των γηπεδούχων.

Ο Ελληνο-Αυστραλός γκολκίπερ είπε “όχι” και στον Γούνα και, παρότι ο Πάβιτς απέκρουσε κι αυτός ένα πέναλτι (του Τίγκα), το δοκάρι του Φουντούλη στην πέμπτη “ερυθρόλευκη” εκτέλεση επισφράγισε τον θρίαμβο της Βουλιαγμένης, η οποία δεν πήρε τίποτα λιγότερο απ΄ ό,τι άξιζε, ήτοι τουλάχιστον μία νίκη στους δύο πρώτους τελικούς. Η σειρά θα συνεχιστεί το Σάββατο (25/5) στον Πειραιά, ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι θα υπάρξει και τέταρτος τελικός, την επόμενη Δευτέρα (27/5) στο Λαιμό.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 2-1

Στα πέναλτι: 3-2

Διαιτητές: Μπιράκης, Πολυχρονόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Χρβόγε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 3, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 1, Ν. Κουρούβανης, Γούβης, Αφρουδάκης 2, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 2, Δ. Κουρούβανης, Χριστοφορίδης, Βλάσσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Ζερδεβάς, Χαλυβόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης