Με άμυνα που «τσάκιζε κόκκαλα», ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, και κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά, ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-6 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά, στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τη μία από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για να πανηγυρίσουν τον 10ο συνεχόμενο τίτλο τους και θα αναζητήσουν τη δεύτερη στο Λαιμό, όπου μεταφέρεται τη Δευτέρα (23/5, 18:30) η σειρά.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους να το φέρνουν στα… μέτρα τους, χάρη στην πολύ δυνατή τους άμυνα και τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Παναγιώτη Τζωρτζάτου. Στην πρώτη περίοδο σκόραραν στον παίκτη παραπάνω τρεις εορτάζοντες (!), με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα 2-1 χάρη στα τέρματα των Γενηδουνιά και Μουρίκη, ενώ για τον ΝΟΒ σκόραρε ο Γκιουβέτσης, που όμως έχασε πέναλτι (του γλίστρησε η μπάλα στην εκτέλεση).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν δύο συνεχόμενα τετ-α-τετ, σε μπάσιμο του Γκίλλα και κόντρα του Χρυσοσπάθη, ενώ ο Γκίλλας στάθηκε και άτυχος σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, καθώς το σουτ του βρήκε σε δύο δοκάρια (οριζόντιο και κάθετο) και… στάθηκε πάνω στη γραμμή τέρματος. Η Βουλιαγμένη δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις, ούτε στα ίσια ούτε στον παραπάνω, αλλά πέτυχε δύο γκολ στην κόντρα με τους Αλαφραγκή και Κουρούβανη και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 3-2. Με τους Φιλίποβιτς, Φουντούλη και Γενηδουνιά πολύ καλά κλεισμένους, ο Ολυμπιακός βρήκε μία λύση με τον Γκίλλα, αλλά ένας «κεραυνός» του Σκουμπάκη από την περιφέρεια, 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έδωσε εκ νέου προβάδισμα (4-3) στο ΝΟΒ.

Ο Δερβίσης ισοφάρισε στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, ο Ζερδεβάς ανέβασε πολύ την απόδοσή του και οι φιλοξενούμενοι ξέμειναν από επιθετικές λύσεις, οπότε ήταν θέμα χρόνου το ματς να γείρει προς την πλευρά των Πειραιωτών. Παρότι η άμυνα της Βουλιαγμένης κράτησε καλά, το προσπέρασμα ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος της 3ης περιόδου, με εξ επαφής σουτ του Μπούσλιε στον παίκτη παραπάνω, για να διαμορφώσει το 6-4 ο Φιλίποβιτς με πέναλτι στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Οι «μπέμπηδες» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και ο Γκίλλας σε παίκτη παραπάνω φάνηκε να «σφραγίζει» τη νίκη του Ολυμπιακού, 2΄50΄΄ πριν τη λήξη.

Ο ΝΟΒ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ενα σουτ του Σκουμπάκη στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης και ένα καταπληκτικό γκολ του νεαρού Χαλυβόπουλου με μπάσιμο και σουτ στην κίνηση έφεραν το ματς στο γκολ (7-6), 1΄42΄΄ πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν την επόμενη άμυνα, αλλά ο Τρούλος χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στην περιφέρεια, ο Ολυμπιακός κέρδισε αποβολή και ο Φιλίποβιτς στα 18 δευτερόλεπτα τελείωσε οριστικά τον πρώτο τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-3, 2-0, 3-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 2, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Χρυσοσπάθης, Φιλίποβιτς 2, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

Βουλιαγμένη (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Κωνσταντόπουλος, Χαλυβόπουλος 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 2, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Σαπουνάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης