O Ολυμπιακός επικράτησε με 10-9 της Βουλιαγμένης και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 ανδρών στην υδατοσφαίριση! Το δεύτερο ματς θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23 Μαΐου στον Λαιμό, ενώ ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις τρεις νίκες.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι καθώς προηγήθηκε με 3-0 στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης χωρίς να χάσουν επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Φουντούλη και εν συνεχεία οι Μυλωνάκης και Γούνας αύξησαν τη διαφορά. Εν συνεχεία ο ΝΟΒ μείωσε με ωραία λόμπα του Αφρουδάκη αλλά στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Μυλωνάκης έκανε το 4-1, όμως η Βουλιαγμένη μείωσε με τον Γκιουβέτση. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν προηγούμενοι το πρώτο οκτάλεπτο με «αέρα» τεσσάρων τερμάτων (6-2) χάρη τον Ομπράντοβιτς. Στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τον ΝΟ Βουλιαγμένης να βελτιώνει την άμυνα του και τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από ένα τέρμα με τους Σολανάκη και Μυλωνάκη κάνοντας το 7-3 του ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης ο ΝΟΒ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό καθώς με ένα σερί 4-0 στο τρίτο οκτάλεπτο ισοφάρισε σε 7-7 και μπήκε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Οι παίκτες της Βουλιαγμένης βρήκαν τις λύσεις με τους Καλογερόπουλο, Γούβη, Γκιουβέτση και Τίγκα δείχνοντας ψυχή και πάθος. Στη τελευταία περίοδο η ομάδα του Λαιμού συνέχισε στο ίδιο ρυθμό και κατάφερε να προηγηθεί με 8-7 χάρη σε τέρμα του Τίγκα όμως ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα (9-8) με τους Μπούσλιε και Γενηδουνιά. Παρόλα αυτά η Βουλιαγμένη ισοφάρισε με τον Αφρουδάκη αλλά οι πρωταθλητές Ευρώπης με τον Φουντούλη στα 0:36 δευτερόλεπτα έφτασαν στην αγχωτική νίκη, ενώ ο ΝΟΒ έχασε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι αλλά το σουτ του Μπάσιτς πέρασε άουτ.

Τα οκτάλεπτα: 6-2, 1-1, 0-4, 3-2

Ολυμπιακός (Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης 3, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Κουρούβανης, Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης, Χριστοφορίδης. Τσαταλιός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης