Υπόθεση ντόπινγκ κλονίζει την ιταλική υδατοσφαίριση και συγκεκριμένα την Εθνική ανδρών, με πρωταγωνιστή τον αστέρα της Προ Ρέκο, Άλεξ Τζορτζέτι.

Όπως αναφέρει η «Gazzetta dello Sport», ο Ιταλός περιφερειακός δεν εμφανίστηκε τρεις φορές σε έλεγχο ντόπινγκ και αναμένεται να τιμωρηθεί. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο έμπειρος πολίστας επικαλέστηκε τεχνικές δυσκολίες. Κατέθεσε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά το σύστημα δεν δέχτηκε την ενημέρωση του παίκτη, με αποτέλεσμα να τον ψάξουν στο σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διεύθυνση που είχε δηλώσει το κουδούνι δεν έγραφε «Τζορτζέτι» κι ως εκ τούτου δεν του έγινε έλεγχος. Τώρα ο παίκτης πρέπει να αποδείξει ότι η μη παρουσία του στους ελέγχους δεν έχει κάνει με χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά είναι αποτέλεσμα κακής συνεννόησης.

Ο Τζορτζέτι θεωρείται δεδομένο ότι θα απουσιάσει από το final six του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου προκρίθηκε η ομάδα του, Προ Ρέκο, ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκλειστεί και από τους Ολυμπιακούς αγώνες, αφού τρία non show θεωρούνται ως χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο 28χρονος πολίστας είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ιταλίας, που έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων ένα χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 και ένα ασημένιο στους Ολυμπιακούς του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης