Σπουδαία νίκη μετά από εξαιρετική εμφάνιση σημείωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα του νεοσύστατου Europa Cup της LEN. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε στο Σπλιτ 6-4 της οικοδέσποινας του Β΄ προκριματικού ομίλου και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Κροατίας, δείχνοντας πραγματικά… άγριες διαθέσεις στην άμυνα, που ώρες-ώρες έμοιαζε απροσπέλαστη: εξαιρετική αλληλοκάλυψη, κλεψίματα, τρομερή συγκέντρωση στον παίκτη λιγότερο (οι Κροάτες είχαν 2/9) και ένας Φλέγκας που «κατέβασε ρολά», αποκρούοντας και πέναλτι του Γιόκοβιτς στο τρίτο οκτάλεπτο, ήταν τα «κλειδιά» της ελληνικής ομάδας.

Στην επίθεση οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, αλλά δύο γκολ του Αγγέλου Βλαχόπουλου στο ξεκίνημα της έδωσαν το προβάδισμα και την απαιτούμενη ψυχολογία για τη συνέχεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 και 3-3, στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά ακολούθως έμειναν εννιάμισι λεπτά χωρίς γκολ. Ο Κολόμβος έδωσε ξανά προβάδισμα στην εθνική (4-3) και ο 19χρονος Αλέξανδρος Παπαναστασίου ανέλαβε τα υπόλοιπα: μία καταπληκτική λόμπα που έστειλε… αδιάβαστο τον καλύτερο πολίστα της Ευρώπης για το 2017, τον Κροάτη τερματοφύλακα Μάρκο Μπίγιατς, κι ένα γκολ από τη γωνία στον παίκτη παραπάνω διαμόρφωσαν το 6-3 και απέδειξαν ότι ο νεαρός είναι έτοιμος για να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στη «γαλανόλευκη». Οι διεθνείς απλά «ροκάνισαν» το χρόνο στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και οι Κροάτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 6-4.

Την Eθνική περιμένει αύριο (16/2, 18:30 ώρα Ελλάδας) ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι, απέναντι στη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Σερβία, η οποία στην πρεμιέρα του ομίλου συνέτριψε 17-3 τη Μάλτα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο ελληνική ομάδα):
2-1, 1-1, 2-1, 1-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος):
Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Δερβίσης 1, Φουντούλης, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 2, Βλαχόπουλος 2, Ζερδεβάς.

Κροατία (Ιβιτσα Τούτσακ):
Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς, Μπουλιούμπασιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Μπούσλιε, Ζόβιτς, Βρλιτς 1, Σέτκα, Γκαρσία, Μάρτσελιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης