Την απόλυτη φετινή κυριαρχία του στη γυναικεία υδατοσφαίριση επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός, στον πρώτο ημιτελικό του 3ου final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που φιλοξενείται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Παλαιού Φαλήρου.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της -κατόχου του τίτλου- Βουλιαγμένης με 9-5, στον πρόωρο τελικό της διοργάνωσης, και αύριο (18/7, 21:30) αναμένεται να σηκώσει το δεύτερο τρόπαιό της στην ιστορία της διοργάνωσης, απέναντι στο νικητή της αναμέτρησης Νηρέας Χαλανδρίου-ΝΕ Πατρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς εξελίχθηκε σε «ερυθρόλευκο» μονόλογο, καθώς ο Ολυμπιακός, με πολύ αποτελεσματική άμυνα κι επιθετική πολυφωνία, δεν άφησε περιθώριο αντίστασης στο ΝΟΒ.

Δύο γκολ της Ξενάκη σε παίκτρια παραπάνω κράτησαν «ζωντανή» τη Βουλιαγμένη στην πρώτη περίοδο (3-2), αλλά στη συνέχεια οι πρωταθλήτριες Ελλάδας έκαναν ένα σερί 3-0, ξέφυγαν 6-2 και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο.

Με πρωταγωνίστρια την Ελευθερία Πλευρίτου ο Ολυμπιακός ξέφυγε 9-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και στο φινάλε… κατέβασε στροφές, χωρίς φυσικά να απειληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-1, 3-1, 0-1

Διαιτητές: Αχλαδιώτης, Δασκαλοπούλου

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 3, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κρίστμας 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Δούλη, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κανετίδου, Σιούτη

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη, Πρωτοπαπά, Χυδηριώτη, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου 1, Ξενάκη 2, Νίνου 1, Πάτρα, Κώτσια, Β. Διαμαντοπούλου, Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Λαβί, Μουστακαρία, Καϊάφα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης