«Αγκαλιά» με το 22ο κύπελλο της ιστορίας της είναι η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Στο μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών του final-8, που φιλοξενείται στο Λαιμό, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 9-7 της Βουλιαγμένης και πλέον στον τελικό (23/5, 19:00), απέναντι στη σαφώς υποδεέστερη ΑΕΚ, αναμένεται να πανηγυρίσουν το τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ.

Η ήττα του ΝΟΒ σηματοδοτεί και το φινάλε της λαμπρής καριέρας του Χρήστου Αφρουδάκη, που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη σταδιοδρομία του με την κατάκτηση ενός τροπαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το… ασυνήθιστο επιθετικό κρεσέντο των πρώτων λεπτών έφερε τη Βουλιαγμένη να προηγείται 3-1, αλλά οι Πειραιώτες με δύο γρήγορα γκολ σε παίκτη παραπάνω ισοφάρισαν. Στα 20΄΄ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Τρούλος με πέναλτι έδωσε για τελευταία φορά προβάδισμα στο ΝΟΒ, που στη συνέχεια έμεινε «άσφαιρος» για περίπου 13 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ντάουμπε «απάντησε» στα 7΄΄ πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου και από κει και πέρα οι άμυνες βελτιώθηκαν αισθητά, με τον Ολυμπιακό όμως να βρίσκει μία λύση με τον Χρυσοσπάθη και να παίρνει «κεφάλι» στο σκορ (5-4).

Ο Πρέκας στην τρίτη περίοδο αύξησε τη διαφορά στα δύο τέρματα, πριν ο Χρήστος Αφρουδάκης «σπάσει» την… κακοδαιμονία των «μπέμπηδων» για το 6-5. Ένα παλικαρίσιο γκολ του Κάκαρη από τα 2μ., μία τρομερή επέμβαση του Ζερδεβά σε τετ-α-τετ με τον Τρούλο στην κόντρα κι ένα σουτ του Καπότση σε παίκτη παραπάνω, φάνηκε να «κλειδώνουν» τη νίκη των πρωταθλητών.

Η Βουλιαγμένη δεν παρέδωσε τα όπλα και με δύο γκολ από την περιφέρεια (Μυλωνάκης, Μπάσιτς) μείωσε σε 8-7, 3΄59΄΄ πριν τη λήξη. Ο Ολυμπιακός έχασε μία επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω, αλλά η άμυνά του λειτούργησε υποδειγματικά και ο Ντάουμπε σε παίκτη παραπάνω, 1΄17΄΄ πριν το τέλος, «σφράγισε» τη νίκη των «ερυθρόλευκων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-0, 2-1, 2-2

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 3, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς, Αργυρόπουλος 1, Πρέκας 1, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης, Καπότσης 1, Χρυσοσπάθης 1, Ίρβινγκ, Γαλανόπουλος.

Βουλιαγμένη (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος 1, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κουρούβανης, Λόζινα 1, Μπάσιτς 2, Ανδρεάδης, Τσαταλιός, Βλάσσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης