Μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης γράφτηκε την Κυριακή, αυτή τη φορά από τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο Νέων γυναικών.

Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Όστια επικράτησαν με 7-6 σκορ της διοργανώτριας, Ιταλίας και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «γαλανόλευκη» μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο με προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3), διαφορά που διατήρησε και στο τέλος της περιόδου (6-4).

Οι προσπάθειες των Ιταλίδων να διεκδικήσουν τη νίκη σταμάτησαν στα ελληνικά δοκάρια και όταν η Χαραλαμπίδη έκανε το 7-4, 3:48 πριν από το τέλος η νίκη βάφτηκε οριστικά γαλανόλευκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Ισπανία, καθώς νίκησε 7-6 την Ουγγαρία στον «μικρό» τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το 2ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, το 7ο συνολικά χρυσό στις υποδομές και το 9ο συνολικά για όλες τις κατηγορίες κοριτσιών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Επίσης είναι το 21ο μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος (9-6-6) στην ιστορία για τα κορίτσια και 39ο συνολικά σε άνδρες και γυναίκες στην υδατοσφαίριση.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Π.Ζίτσα): Σπαράνο, Τσίτινο, Πικότσι, Αβέγκνο, Μορβίλιο, Φίσκο, Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Μαρλέτα, Σεντανίνι, Ιωάννου 1, Ρίσο.

Ελλάδα (Γ.Μορφέσης): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου, Ι.Χαραλαμπίδη 3, Χυδηριώτη 2, Β.Πλευρίτου, Ξενάκη, Καλογεράκου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Σ.Χαραλαμπίδη 1, Ντάσιου, Νιαρχάκου 1, Τερεφού.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης