Λάμψη, χλιδή και παγκοσμίου φήμης αθλητές. Το τένις είναι ένα άθλημα με μοναδική αίγλη και πολλά… εκατομμύρια στο «τραπέζι».

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε καλύτερα και αγαπήσαμε το τένις μετά τις τεράστιες επιτυχίες του Στεφάνου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη. Υπάρχουν όμως μικρές λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε όμως έχουν τόσο μεγάλη σημασία…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να «στηθεί» ένας αγώνας τένις ή να πετύχει ένα λαμπερό τουρνουά χρειάζεται εξοπλισμός και μάλιστα, πανάκριβος…

Ειδικότερα ο εξοπλισμός ενός αθλητή τένις, αλλά και η «γκαρνταρόμπα» του είναι οικονομικά «τσουχτερά». Από τις καλές ρακέτες και τα μπαλάκια που είναι το σήμα κατατεθέν του αθλήματος, μέχρι την ενδυμασία και τα κατάλληλα παπούτσια, τότε το κόστος «σκαρφαλώνει» επικίνδυνα.

Κι ακόμα και αν τα μπαλάκια του τένις χαρακτηρίζονται ως «φθηνότερο» αξεσουάρ, εταιρείες όπως η Adidas στην Ελλάδα, πωλούν τα πράσινα μπαλάκια… χρυσά! Δηλαδή τα τρία μπαλάκια προπόνησης της συγκεκριμένης φίρμας πωλούνται στην τιμή των 10€ και όταν μιλάμε για αγώνα, τότε η τιμή διπλασιάζεται αντίστοιχα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να μου πείτε τι είναι 10€ για κάποιον που επενδύει εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό του. Τίποτα… 

Ίσως σκεφτείτε ότι τα μπαλάκια της Adidas κατασκευάζονται σε μεγάλα υπερσύγχρονα εργοστάσια με εξελιγμένα και ακριβά μηχανήματα, όποτε σας φανεί λογική η εξήγηση της τιμής. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πέρα από κάθε φαντασία, καθώς κύριος κατασκευαστής τους είναι το… Πακιστάν!

Δείτε πως κατασκευάζονται τα μπαλάκια του τένις:

 

Πηγή βίντεο: kanenazori.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης