Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εν όψει του 36ου Μαραθώνιου της Αθήνας (11/11) παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ στο κλειστό γυμναστήριο Ταεκβοντό στο Παλαιό Φάληρο, ενώ λίγο νωρίτερα έγιναν και τα εγκαίνια της έκθεσης «Ergo Marathon Expo», η οποία θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο μέχρι το Σάββατο. Της συνέντευξης προηγήθηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Άμυνας. Σε σύντομη τελετή τις υπογραφές στο μνημόνιο έβαλαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας.

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να υπογράφουμε αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΣΕΓΑΣ. Μπορείτε να μας υπολογίζετε ως υποστηρικτές του αγώνα. Φέτος θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση 600 στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι ίσως ο καλύτερος Μαραθώνιος της τελευταίων ετών», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρήγας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ που επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραβρέθηκαν επίσης στη συνέντευξη και μίλησαν o αντιπρόεδρος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου, Παναγιώτης Δημάκος, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Γιάννης Γουλιός, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο Στάθης Τσαούσης εκ μέρους της εταιρείας ERGO HELLAS, χορηγού του Μαραθωνίου, ο Γιώργος Θεοφάνους, συνθέτης του ύμνου του Μαραθωνίου με τον τίτλο «ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ» που θα ακουστεί για πρώτη φορά στο Παναθηναϊκό στάδιο δέκα λεπτά πριν τον τερματισμό του πρώτου νικητή των 42.195μ, ο Σπύρος Πάντζας, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για αθλητικά θέματα της περιφέρειας Αττικής, ο τεχνικός διευθυντής του Μαραθωνίου, Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο εκπρόσωπος των ελίτ ξένων αθλητών στον αγώνα, Μπεν Ρασίντ και οι Έλληνες αθλητές των αποστάσεων, Κώστας Γκελαούζος, περυσινός νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος και Ελευθερία Πετρουλάκη η οποία θα δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στην απόσταση.

Οι διοργανωτές τόνισαν ότι όλα είναι έτοιμα οργανωτικά και αγωνιστικά για την προσεχή Κυριακή, όπου συνολικά θα συμμετάσχουν 55.000 δρομείς σε όλες τις αποστάσεις, εκ των οποίων οι 18.500 στο Μαραθώνιο, οι 17.000 στα 5 χλμ (αγώνες πρωί και απόγευμα), οι 9.000 στα 10 χλμ και οι υπόλοιποι στους υπόλοιπους αγώνες, ενώ μεγάλα θα είναι και τα οικονομικά οφέλη για την πόλη, όπου αναμένεται να «πέσουν» στην αγορά πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πάρουν μέρος 96 αθλητές και 27 αθλήτριες, ενώ οι ελίτ ξένοι αθλητές που έχουν προσκληθεί από την ομοσπονδία είναι 10 άνδρες και 4 γυναίκες.
Στον Μαραθώνιο περισσότεροι από τους μισούς αθλητές προέρχονται από 105 χώρες του εξωτερικού, ενώ περισσότερα από 6.000 άτομα (εργαζόμενοι, εθελοντές κ.ά) εμπλέκονται με την διεξαγωγή του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από μία τυχαία συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον Γιώργος Θεοφάνους προέκυψε ο ύμνος του Μαραθωνίου. Τότε είχε πει στον Γιώργος Θεοφάνους ότι αυτό που λείπει από την διοργάνωση είναι ένας ύμνος και προσφέρθηκε να τον συνθέσει. Έτσι θα έχουμε την πρώτη εκτέλεση την Κυριακή και τον ευχαριστούμε γιατί η μουσική μας ταξιδεύει», είπε ο Κώστας Παναγόπουλος.

«Οι αθλητές τρέχουν στον αγώνα με την καρδιά τους. Το ίδιο έκανα κι εγώ για να γράψω τον ύμνο του Μαραθωνίου», είπε μεταξύ άλλων ο κ Θεοφάνους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης