Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο πλέον των 10.000 ανθρώπων ανά την υφήλιο, ενώ οι ασθενείς υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες. Αρκετοί απ΄ αυτούς είναι άνθρωποι του αθλητισμού και μία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις είναι αυτή του Γάλλου βολεϊμπολίστα της Καζάν, Έρβιν Νγκάπεθ. Ο διάσημος άσος του βόλεϊ νοσηλεύθηκε για τρία 24ωρα σε νοσοκομείο της πόλης Ταταρστάν και θα παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση τουλάχιστον μέχρι τις 26 Μαρτίου.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Νγκάπεθ προσεβλήθη κατά την διάρκεια μίας σύντομης επίσκεψής του στη Γαλλία, όπου βρέθηκε πρόσφατα εκμεταλλευόμενος ολιγοήμερη άδεια που πήρε στις 8 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του ρωσικού πρωταθλήματος. Ο έμπειρος άσος πήγε στην πατρίδα του, προκειμένου να επισκεφθεί την οικογένεια και τους φίλους του, σε μία περιοχή ανάμεσα στο Παρίσι και την πόλη Πουατιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστρέφοντας στις 12 Μαρτίου, δεν μπόρεσε να πάει στην προπόνηση, καθώς παρουσίασε συμπτώματα γρίπης. Ειδοποίησε τον γιατρό της ομάδας, ο οποίος του συνέστησε να κάνει το τεστ, που επιβεβαίωσε ότι προσεβλήθη από τον κορωνοϊό.

«Ο Έρβιν είναι πολύ καλύτερα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Είναι σε καραντίνα και ανυπομονεί να βγει έξω. Δεν έχει πλέον σοβαρά συμπτώματα» δήλωσε ο μικρότερος αδελφός του, Σουάν, ενώ πλέον ο Νγκάπεθ ελπίζει να αποθεραπευθεί γρήγορα, ώστε να ενισχύσει την ομάδα του στα προημιτελικά του πρωταθλήματος, που έχουν προγραμματισθεί σε περίπου δύο εβδομάδες.

«Πριν από μία εβδομάδα βρέθηκα θετικός στον Covid-19. Τα δύσκολα είναι πίσω μου. Είχα τρεις πολύ δύσκολες ημέρες, όμως τώρα τελείωσε. Να μείνετε στο σπίτι σας. Κανείς να μην περάσει αυτό που πέρασα εγώ» έγραψε με νόημα στην ανάρτησή του στο Instagram ο Γάλλος άσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης