Τεράστια πρόκριση στους ημιτελικούς του Madrid Open πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ του Αντρέι Ρούμπλεφ και με την τρίτη του νίκη στο τουρνουά εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την τετράδα, όπου θ’΄ αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στον Φέλιξ-Οζέρ Αλιασίμ.

Ο 23χρονος πρωταθλητής πήρε πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-3, ο Ρώσος αφυπνίστηκε στο δεύτερο κι έφτασε άνετα στο 1-1 (6-2), αλλά στο τρίτο και καθοριστικό ο Τσιτσιπάς έκανε break στο 9ο game, προηγήθηκε με 5-4 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς για να πάρει τη νίκη με 6-4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε δυναμικά και απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κατέκτησε εύκολα το πρώτο γκέιμ, πέτυχε μπρέικ στη συνέχεια και έφτασε γρήγορα στο 3-0. Έτσι, έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση του. Στη συνέχεια κατάφερε να υπερασπίσει το σερβίς του και με 6-3 προηγήθηκε με 1-0 στα σετ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος παρουσιάστηκε στο δεύτερο σετ πιο αποφασιστικός και αιφνιδίασε τον Τσιτσιπά. Με μπρέικ προηγήθηκε 4-2, ενώ δεν άφησε στη συνέχεια περιθώρια στον Έλληνα τενίστα. Αρχικά υπερασπίστηκε το σερβίς του και με νέο μπρέικ έφτασε στο 6-2 και ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

 

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες έδωσαν προτεραιότητα στο σερβίς τους και έφτασαν ισόπαλοι στο 4-4. Στο ένατο γκέιμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς αιφνιδίασε τον αντίπαλο του και πέτυχε μπρέικ με αποτέλεσμα να φτάσει μία ανάσα από τη νίκη. Με δικό του σερβίς έφτασε στο 6-2 και με 2-1 σετ πήρε την μεγάλη νίκη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης