Toν αποκλεισμό από τα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά τένις γυναικών στο Τόκιο γνώρισε την Τρίτη η Μαρία Σάκκαρη (Νο19).

Η Ελληνίδα τενίστα πάλεψε απέναντι στην Ελίνα Σβιτολίνα (Νο6) στο «Ariake tennis Park», ωστόσο ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-5, 3-6, 4-6) από την Ουκρανή αντίπαλό της, μετά από συναρπαστική μάχη, που κράτησε πάνω από 2,5 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι η Μαρία ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της στο απλό γυναικών, ενώ ως γνωστόν μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά θα ριχτεί στη μάχη του μικτού διπλό του ολυμπιακού τουρνουά.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ξεκίνημα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας δεν ήταν καλό. Η Σάκκαρη προσπάθησε για το break στο πρώτο game του αγώνα, ωστόσο η Ουκρανή υπερασπίστηκε το σερβίς της.

Ό,τι δεν μπόρεσε η Μαρία το πέτυχε η Σβιτολίνα, η οποία έφτασε στο break, για να αυξήσει στη συνέχεια το προβάδισμά της με 3-0 απέναντι στην Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είχε ήδη οκτώ αβίαστα λάθη.

 

H Mαρία άφησε πίσω της το νωχελικό της ξεκίνημα και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές.

Έχοντας πια αποκτήσει σταθερότητα στο παιχνίδι της, η Σάκκαρη, αφού μείωσε σε 3-1, κατάφερε να κάνει το break, γεγονός που της έδωσε την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση.

Κι αυτό γιατί η Ελληνίδα τενίστρια, σπάζοντας για δεύτερη φορά το σερβίς της αντιπάλου της γύρισε το παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-4, χάρη σε τέσσερα συνεχόμενα κερδισμένα games!

 

 

O… χορός των breaks συνεχίστηκε με την Ουκρανή να ισοφαρίζει σε 5-5, ωστόσο με το ίδιο… νόμισμα την πλήρωσε η Σάκκαρη, η οποία πήρε πίσω το σερβίς της, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη ανατροπή της με την κατάκτηση του πρώτου σετ (7-5).

 

Στο δεύτερο σετ η Ουκρανή μπήκε δυνατά στο κορτ και, αφού κράτησε δύο φορές το σερβίς της, με break έκανε το 3-1 εκμεταλλευόμενη κάποια κακά χτυπήματα της Μαρίας.

Η Σβιτολίνα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο δεύτερο σετ και με love service game έκανε το 5-2, ενώ έφτασε στην ισοφάριση με 6-3.

Στο τρίτο σετ κορυφώθηκε η μάχη ανάμεσα στις δύο αντιπάλους, με την Ουκρανή να κάνει το μπρέικ που χρειαζόταν προκειμένου να πάρει αυτή το πάνω χέρι.

Η Μαρία Σάκκαρη πλησίασε στην απάντηση, ο εκνευρισμός από τα λάθη των εποπτών γραμμής τής κόστισε, με το τρίτο σετ -και κατ’ επέκταση τη νίκη- να καταλήγει στην πλευρά του Νο4 του ταμπλό.

Να σημειωθεί πως η σημερινή ήταν η τέταρτη φορά που οι δύο αθλήτριες ήρθαν αντιμέτωπες, μετρώντας, πλέον από δύο νίκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης