«Συγκινήθηκα στο άκουσμα του ύμνου μας στην Πόλη»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 23:22
«Συγκινήθηκα στο άκουσμα του ύμνου μας στην Πόλη»
«Η γυναικεία υδατοσφαίριση είχε παρελθόν και έχει παρόν και μέλλον. Αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες, να καταλάβουν ότι έχουν χρυσάφι και να το αξιοποιήσουν». 

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Μορφέσης έδωσε το στίγμα της... επόμενης ημέρας, μετά τη νέα μεγάλη επιτυχία της ελληνικής υδατοσφαίρισης, την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων της Κωνσταντινούπολης.

«Έχουμε κουραστεί από υποσχέσεις και λόγια. Κι όταν κλείνουν τα φώτα, να ψάχνουμε να βρούμε πισίνα να προπονηθούμε», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, κάνοντας έκκληση στους αρμόδιους φορείς να βοηθήσουν ώστε να παραμείνει το ελληνικό πόλο στην παγκόσμια ελίτ.

Ο Μορφέσης δεν έκρυψε ότι «... συγκινήθηκα πολύ που άκουσα τον εθνικό ύμνο μέσα στην Πόλη. Αυτό μένει περισσότερα απ΄όλα. Το έζησα κι αυτό. Είναι μεγάλη στιγμή για μένα και τον Ελληνισμό γενικότερα», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «... όσους προσπάθησαν γι΄αυτό το αποτέλεσμα, αθλήτριες, προπονητές, το σταφ, την ομοσπονδία, τα σωματεία και όλους όσοι χαίρονται με τις επιτυχίες μας.

Συγχαρητήρια και σε όλα τα κορίτσια που ήρθαν στην προετοιμασία, συνέβαλαν και αυτά. Πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες. Αυτούς που φαίνονται στον πάγκο, τον Στέφανο Λέανδρο και την Έφη Βούλγαρη, και όσους είναι από πίσω. Τον Βαγγέλη Πάτρα, τον γιατρό μας Κυριάκο Νανούση, τον Γιώργο Χριστοφοράτο. Και ιδιαίτερα στον πρόεδρο Δημήτρη Διαθεσόπουλο και το ΔΣ που μας στηρίζει με ό,τι μέσα διαθέτει».

Και ο ομοσπονδιακός προπονητής κατέληξε: «Ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι σε όλους τους τομείς, ελέγξαμε από την αρχή το ρυθμό. Όλες τις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού πόλο κερδίσαμε και πανάξια η Ελλάδα βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εύχομαι να συνεχιστεί η όρεξη. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς έπαρση. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς δείχνουμε την κατεύθυνση και το στόχο και πρέπει να τα αρπάξουν οι αθλήτριες και να τα εξελίξουν».

Η Ελευθερία Πλευρίτου, που στα 16 της χρόνια αγωνίστηκε φέτος σε τρεις μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο γυναικών στη Βαρκελόνη, Παγκόσμιο νέων γυναικών στο Βόλο και Ευρωπαϊκό νεανίδων στην Κωνσταντινούπολη) έδειξε πτυχές του αστείρευτου ταλέντου της και αναμενόμενα αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες, γιατί το αποτέλεσμα έγινε με λίγες ημέρες προετοιμασία. Αποδείξαμε ότι είμαστε δεμένη ομάδα και πολύ δυναμική. Ήταν πολύ συγκινητικό να ακούς τον εθνικό ύμνο εδώ μέσα», δήλωσε η παίκτρια του Ολυμπιακού.

Ατομική διάκριση εξασφάλισε και η Ελένη Ξενάκη, που αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του τουρνουά. «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες. Αυτά τα κορίτσια που το πήραμε, μόλις πέντε ημέρες βρεθήκαμε μαζί στην προετοιμασία. Είναι πολύ συγκινητικό που έγινε μέσα στην Πόλη και ανατριχιαστικό να ακούς τον εθνικό ύμνο.

Ο κόσμος από την Ελλάδα (σ.σ. κυρίως γονείς) που ήρθε εδώ, εξάλλου, ήταν πολύ θερμός. Μας δίνει δύναμη αυτή η επιτυχία να συνεχίσουμε με όρεξη για νέες διακρίσεις. Περιμένω μόνο από τους κυβερνώντες να φροντίζουν να έχουμε πισίνα να κολυμπάμε. Αυτό είναι το σημαντικό. Θέλουμε υγιές περιβάλλον», υπογράμμισε η πολίστρια της Βουλιαγμένης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013, 23:36