Συλλυπητήρια από τους ανθρώπους του παγκόσμιου αθλητισμού για τον θάνατο του Σβέιν Άρνε Χάνσεν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 17:53
Συλλυπητήρια από τους ανθρώπους του παγκόσμιου αθλητισμού για τον θάνατο του Σβέιν Άρνε Χάνσεν

Πολλά ήταν τα γνωστά πρόσωπα του παγκόσμιου αθλητισμού που έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν το βράδυ του Σαββάτου (20/6), μετά το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη στα μέσα Μαρτίου.

Μεταξύ τους ο προσωρινός πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο εκτελεστικός διευθυντής, Κρίστιαν Μιλτς, αλλά και ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόε, ο οποίος τόνισε: «Γνωριζόμασταν εδώ και 43 χρόνια και του οφείλω πολλά. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στην πρόοδο και εξέλιξη του αθλήματός μας. Το βοήθησε να φύγει από την ερασιτεχνική μορφή του και να γίνει επαγγελματικό και μάλιστα εν μέσω μιας δύσκολης εποχής, όπου η Ευρώπης ήταν χωρισμένη σε Δυτική και Ανατολική».

Ο Κόε πρόσθεσε: «Αλλά η απώλειά του σήμερα, μαζί με την αγαπημένη του οικογένεια, θα γίνει αισθητή έντονα από γενιές αθλητών των οποίων τις φιλοδοξίες βοήθησε να εκπληρωθούν. Οι βαθύτερες ευχές μας απευθύνονται στην οικογένειά του και στην ευρωπαϊκή οικογένεια του κλασικού αθλητισμού που σήμερα έχασαν τον εξαιρετικά δημοφιλή και αποτελεσματικό πρόεδρό τους».

Τα δικά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του 74χρονου Χάνσεν έστειλε και η Κατερίνα Στεφανίδη: «Είναι τόσο δυσάρεστη η πληροφορία που έφθασε για το θάνατο του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σβέιν Άρνε Χάνσεν. Ήταν πάντα ένας άνθρωπος που σε ενθάρρυνε πάντα και σε υποστήριζε. Θα τον θυμάμαι πάντα με το χαμόγελο και το χιούμορ του».

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020, 17:56