Συνάντηση της ηγεσίας του ΣΕΓΑΣ με υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, 16:48
Συνάντηση της ηγεσίας του ΣΕΓΑΣ με υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο ΣΕΓΑΣ τη συνάντηση αντιπροσωπείας της ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όπου δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη της να θέσουν υπόψη του τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλασικό αθλητισμό.

Ήταν η πρώτη επίσημη συνάντηση της ηγεσίας του ΣΕΓΑΣ με τον κ. Αυγενάκη, η οποία αποτελείτο από τον πρόεδρο της, Κώστα Παναγόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Βασίλη Σεβαστή και τον αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Δημάκο.

«Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες, έγινε μια χρήσιμη και εποικοδομητική κουβέντα γύρω από τα θέματα που χρήζουν επίλυσης. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενημέρωσε τον νέο Υφυπουργό για τις δράσεις του ΣΕΓΑΣ, σε όλα τα επίπεδα, ενώ του παραδόθηκε και αναλυτικό υπόμνημα με όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν την ομοσπονδία.

Το θέμα των υποδομών βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο της κουβέντας, με το κλειστό της Παιανίας να αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο της ομοσπονδίας, αλλά όπως αποδείχθηκε και του νέου Υφυπουργού, ο οποίος όχι μόνο το γνώριζε, αλλά συμφώνησε να γίνει άμεσα μια νέα συνάντηση, παρουσία τόσο του ίδιου, όσο και του νέου Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη να υπάρξει χώρος για το στίβο, στο Λεκανοπέδιο Αττικής, είτε στους Θρακομακεδόνες, όπου υπάρχει ήδη εγκατάσταση είτε στο Σχιστό, όπου μπορεί μακροχρόνια να κατασκευαστεί ένα νέο στάδιο για τον κλασικό αθλητισμό, αλλά και η βαρύτητα που πρέπει να δείξει η πολιτεία στην ανακατασκευή σταδίων όλης της χώρας και ιδιαίτερα σε αυτά όπου η ομοσπονδία χρησιμοποιεί για τη διεξαγωγή Πρωταθλημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Επίσης αναφέρει ότι «τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης να καλυφθεί η ολυμπιακή προετοιμασία του 2020, συνεπώς να υπάρξει μια αντίστοιχη - με θετικό πρόσημο - προσαρμογή των επιχορηγήσεων, προκειμένου οι ομοσπονδίες να καλύψουν την ολυμπιακή προετοιμασία, ενώ η πλευρά του ΣΕΓΑΣ τόνισε την πάγια θέση της, για θέσπιση συγκεκριμένων κριτηρίων στον ορισμό της χρηματοδότησης των ομοσπονδιών.

Η αντιμετώπιση του ντόπινγκ, η λειτουργία του ΕΣΚΑΝ, αλλά και η προοπτική της επαναλειτουργίας του ΕΚΑΕ ήταν θέματα που συζητήθηκαν με τον κ. Αυγενάκη. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός ενημερώθηκε και για τους μαζικούς αγώνες, αλλά και το Νομικό πλαίσιο που υπάρχει γύρω από αυτούς και με το οποίο ο ΣΕΓΑΣ είναι σύμφωνος».

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε: «Είχαμε μία εξαιρετικά χρήσιμη και παραγωγική συνάντηση. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε μελετήσει και γνώριζε τα περισσότερα από τα θέματα που θέσαμε και ακριβώς γι΄ αυτό είχαμε επόμενο βήμα σε κάποια από αυτά, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το θέμα της Παιανίας, όπου προγραμματίζεται η σύσκεψη με την Περιφέρεια. Είμαστε ικανοποιημένοι και έτοιμοι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα το συντομότερο δυνατό, αφού πρώτα μελετηθούν από τον Υφυπουργό και τους συνεργάτες του, όλοι οι φάκελοι που καταθέσαμε».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, 16:58