Η μεγάλη ανταπόκριση των δρομέων που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή τον πρώτο  αγώνα που γίνεται στους δρόμους των Τρικάλων, οδήγησε την Οργανωτική Επιτροπή να αυξήσει τα όρια εγγραφών και να παρατείνει την προθεσμία εγγραφών ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους να πάρουν μέρος στον ξεχωριστό αυτό αγώνα των Τρικάλων.

Οι εγγραφές για τον αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαΐου, γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.trikalacityrun.gr όπου θα βρείτε τη σχετική φόρμα αλλά και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τον αγώνα, όπως τις αποστάσεις, το πρόγραμμα, οδηγίες για την διαδρομή και άλλα που θα βοηθήσουν τη συμμετοχή και την επίσκεψη σας στην όμορφη και φιλόξενη Θεσσαλική πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαθιά αθλητική και πολιτιστική παράδοση της πόλης των Τρικάλων βρήκαν τον καλύτερο εκφραστή στο Trikala City Run αγώνα στον οποίο συνδέεται με τον καλύτερο τρόπο ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός. Ο αγώνας είναι αφιερωμένο στους δύο σπουδαίους Τρικαλινούς που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ στον  στίβο, Χρήστο Παπανικολάου, Σοφία Σακοράφα και στους μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη , Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. 

Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης,  όπως το μουσείο Τσιτσάνη, το Κουρσούμ Τζαμί, το Βαρούσι, το Φρούριο της πόλης, το ποτάμι με τις γέφυρές του και τις συνοικίες των δημιουργών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 https://trikalacityrun.gr/wp-content/uploads/2019/04/diadromi.jpg

Η «καρδιά» του αγώνα θα χτυπά στο Δημαρχείο της πόλης όπου θα γίνεται η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων δρόμου. Οι ώρες εκκίνησης και τα αντίστοιχα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στο 1ο Trikala City Run είναι:
9:45     200μ  ΑΜΕΑ  Ανδρών -Γυναικών
10.00   1000μ Αγοριών-Δημοτικού
10.10   1000μ Κοριτσιών – Δημοτικού
10.30   5000μ Ανδρών-Γυναικών

Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΓΣ Τρικάλων και ο ΓΑΣ Τρικάλων «Ο Ζευς» με τη συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και συνδιοργανωτές τον Δήμο Τρικκαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Η πρώτη αυτή διοργάνωση χαρακτηρίζεται ως… πιλοτική και για το λόγο αυτό υπάρχει μόνο ο αγώνας των 5χλμ στον οποίο έχει γίνει επίσημη μέτρηση ενώ θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οι διοργανωτές θέλουν να «τεστάρουν» τις αντοχές των υποδομών και βήμα-βήμα να χτίσουν μια μοναδική διοργάνωση που ήρθε για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει στα δρομικά δρώμενα. Επίσης έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην  πολυπληθή συμμετοχή των σχολείων της πόλης στον αγώνα 1.000μ. με ενημερώσεις που έγιναν στα σχολεία από πρωταθλητές των Τρικάλων για τις οποίες ενώ θα διεξαχθούν και 200μ. για ΑΜεΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης