Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Η αρχαιότερη κορεάτικη πολεμική τέχνη διδάσκεται εδώ και 50 χρόνια και στη χώρα μας! Το Soo Bahk Do, δηλαδή η «μάχη μόνο με τη χρησιμοποίηση των χεριών και των ποδιών, χωρίς τη χρήση όπλων» στοχεύει στην εκπαίδευση τεχνικών αυτοάμυνας με τη χρησιμοποίηση ολόκληρου του σώματος, παράλληλα με την τήρηση των αρχών μιας αυστηρής φιλοσοφίας, βασισμένης σε αξίες που οδηγούν στην αναζήτηση των ορίων του κάθε μαθητευόμενου…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζοντας σε πολλά το γνωστό καράτε, η πολεμική αυτή τέχνη διδάσκεται σε πολλά σημεία της χώρας ενώ Έλληνες αθλητές διακρίνονται σε διεθνείς διοργανώσεις.

Οι εκπαιδευτές Σπύρος Σπάτουλας και Λευτέρης Κατσαλίφης εξηγούν στο φακό του zougla.gr τα μυστικά της πανάρχαιας, όσο και εντυπωσιακής, ασιατικής αυτής πολεμικής τέχνης.

Οι εκπαιδευόμενοι εξετάζονται προκειμένου να ανέβουν επίπεδο, μέχρι να φτάσουν στη μαύρη ζώνη κι ακόμα παραπέρα. Η ουσία του Soo Bahk Do δεν είναι μόνο η πολεμική αρετή όμως, αλλά και η καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης στάσης ζωής… Ο φακός του zougla.gr βρέθηκε στο σπίτι της γυμναστικής, στην Αργυρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης