Τους λόγους που οδήγησαν την εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΕ στη χθεσινή (21/4) εισήγησή της, περί ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης της φετινής χρόνιας με αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής και μη υποβιβασμό ομάδων, εξήγησε ο ειδικός συνεργάτης και τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Νίκος Σπηλιωτόπουλος.

«Η Ομοσπονδία επιθυμεί να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα της υδατοσφαίρισης, αλλά θα κινηθεί στην κατεύθυνση του ΕΟΔΥ και της Πολιτείας, όταν κι εφόσον δοθεί το “OΚ” για να ανοίξουν τα κολυμβητήρια. Και φυσικά, αφού οριστούν οι κανόνες με τους οποίους αυτά θα λειτουργήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλαδή, πόσοι θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στον χώρο και πώς θα μοιράζονται αυτόν τον χώρο τα σωματεία. Εξετάζουμε, λοιπόν, όλα τα σενάρια, με την προσδοκία ότι θα εκτελέσουμε το σύνολο των πρωταθλημάτων μας, αφουγκραζόμενοι και τις προθέσεις των σωματείων μας» διευκρίνισε αρχικά ο κ. Σπηλιωτόπουλος και συνέχισε:

«Μπορούν να ολοκληρωθούν όλα, ακόμα και τα ηλικιακά, με κάποια σύμπτυξη φάσεων, ώστε να χωρέσουν στα χρονικά περιθώρια που έχουμε, αλλά και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έτσι ώστε τα σωματεία μας, οι προπονητές, οι αθλητές, οι γονείς, οι φίλαθλοί μας να επανεργοποιηθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

»Υπολογίζουμε και αισιοδοξούμε ότι, αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που φαίνεται να εξετάζει η Πολιτεία και ο ΕΟΔΥ, θα ξεκινήσουμε κάποιες αγωνιστικές δράσεις αμέσως μετά τις 15 Ιουνίου, ημερομηνία λήξης της αναστολής που έχουμε δώσει. Φυσικά με την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί χρόνος προετοιμασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Από τότε και μετά, θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα διάστημα έξι με επτά εβδομάδων για να ολοκληρώσουμε το μεγαλύτερο μέρος των πρωταθλημάτων μας. Πρέπει μέχρι τα μέσα Αυγούστου να τελειώσουμε τη σεζόν, καθώς είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα κενό, για να ρυθμιστούν θέματα μεταγραφών και άλλα. Είπαμε, εξάλλου, ότι κάποια ηλικιακά μπορούν να μεταφερθούν και το φθινόπωρο. Όλα είναι ρευστά».

Ειδικά για τις μεγάλες κατηγορίες (Α1 και Α2 ανδρών, Α΄ εθνική γυναικών), ο Νίκος Σπηλιωτόπουλος επισήμανε: «Θα αναδειχθούν πρωταθλητές και το πιο σωστό είναι να μην υπάρξει υποβιβασμός για φέτος. Θα ήταν άδικο να υποβιβαστεί κάποια ομάδα υπό τέτοιες συνθήκες.

»Άλλωστε είναι δύσκολο να επιστρέψουν και οι ξένοι παίκτες. Θα συνεχίσουμε χωρίς αυτούς. Όσο για το θέμα των μετακινήσεων των αποστολών είναι θέμα που θα λυθεί με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Την Πέμπτη (23/4), εξάλλου, υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, της ΕΟΕ και των προέδρων των Αθλητικών Ομοσπονδιών, απ’ όπου αναμένονται κάποιες εξελίξεις».

Ο Νίκος Σπηλιωτόπουλος μίλησε και για τον προγραμματισμό σε σχέση με τις διεθνείς διοργανώσεις: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση εξετάζουμε σενάρια σε σχέση με τα καλαντάρια της LEN και της FINA. Ανάλογα θα κινηθούμε κι εμείς.

»Η διεξαγωγή του Παγκοσμίου K-16 (σε Λάρισα και Βόλο) φαίνεται πως θα μετατεθεί για τη νέα σεζόν, ενώ το Ευρωπαϊκό Νέων Ανδρών του Σεπτεμβρίου (στο Βόλο) είναι πιο πιθανό να γίνει κανονικά. Για όλα, όμως, θα αποφασίσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες τις επόμενες ημέρες. Κοντά σε όλα αυτά, σκεφτόμαστε και το πώς θα χωρέσουμε τα πάντα στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, όπου θα συσσωρευτούν πολλές διοργανώσεις μαζί».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης