Για περίπου δεκαπέντε ώρες υπήρξε η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ. Τώρα είναι η δεύτερη Eλληνίδα όλων των εποχών, η έκτη Ευρωπαία στην ιστορία του αγωνίσματος στον κλεστό στίβο και φυσικά ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πράγας.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια αθλήτρια μόλις 25 ετών, που κουβαλά βαριά κληρονομιά 10 ετών και έχει την ικανότητα να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια σκηνή για άλλα τόσα χρόνια. Τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεπέρασε τα 4,77 μ. και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς που την ήθελαν να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν έτοιμη να κάνω 4,80 μ. από τους πρώτους αγώνες στη σεζόν. Δεν ήρθε το αποτέλεσμα εξαιτίας λάθος επιλογών κυρίως στα κοντάρια. Σε κάποιους αγώνες με επηρέασε το γεγονός ότι δεν είχα τον προπονητή μου μαζί.

»Στις τελευταίες εμφανίσεις μου δουλεύουμε αρκετά κι ένα μεγαλύτερο κοντάρι, το οποίο πιστεύω πως θα μου χρειαστεί στην Πράγα, καθώς ο συναγωνισμός θα είναι υψηλός. Το 4,77 μ. ήρθε εύκολα, θα μπορούσα να είχα κάνει και το 4,84 μ. αν είχα μείνει στο ίδιο κοντάρι. Σε αυτη τη φάση οι δοκιμές είναι σημαντικότερες και από το αποτέλεσμα» είπε η 25χρονη, που ζει στο Φοίνιξ, όπου γυμνάζεται και παράλληλα πραγματοποιεί διδακτορικές σπουδές.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από το 4,77 μ., αλλά και από τη γενικότερη εικόνα μου στη σεζόν, καθώς έχω κάνει τέσσερις αγώνες πάνω από τα 4,60 μέτρα. Γενικά δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένη με ό,τι έχω κάνει ως τώρα. Είμαι πολύ σταθερή και αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για μένα. Έχω όρεξη, καλή ψυχολογία και διάθεση» εξήγησε η Στεφανίδη για τη γενικότερη εικόνα της αυτή τη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «ασημένια» το καλοκαίρι στη Ζυρίχη κάνει το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της έξω και οι κακές καιρικές συνθήκες δεν της επιτρέπουν να δουλεύει όπως θα ήθελε. «Δεν με βοήθησε ο καιρός, κάνω άλματα σε ανοιχτό και ο αέρας που είχε όλη τη σεζόν ήταν κακός. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που άργησα να βάλω μεγάλα κοντάρια στην προπόνηση. Χρειαζόμουν αρκετά άλματα κι έτσι στους περισσότερους αγώνες μου επέλεξα να ξεκινήσω από χαμηλά» είπε.

Αναφορικά με το γεγονός ότι το 4,77 μ. συνέπεσε με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το 4,37 μ., σχολίασε: «Σίγουρα έχει τη σημασία της μια διαδρομή δέκα ετών, όμως οι δύο επιδόσεις δεν θα είναι για πολύ καιρό στην ίδια ημερομηνία, αφού είμαι σίγουρη πως σύντομα θα βελτιώσω και πάλι το ρεκόρ μου. Η αλήθεια είναι πως κατάφερα πολλά πράγματα σε νεαρή ηλικία, σε ένα αγώνισμα όπου συνήθως βλέπουμε τις αθλήτριες να διακρίνονται μετά τα 28 τους. Έχω χρόνια μπροστά μου να κυνηγήσω πολλά πράγματα».

Η Στεφανίδη έπεσε για ύπνο το βράδυ της Παρασκευής ως κάτοχος του ρεκόρ και όταν ξύπνησε είχε χάσει αυτή την επίδοση. «Εννοείται πως το πανελλήνιο ρεκόρ μετράει, όμως για μένα αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία ήταν να κάνω την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και αυτός ήταν λόγος που στο Φλάγκασταφ επέλεξα να βάλω τον πήχη στο 4,77 μέτρα. Δεν μου έκανε εντύπωση που η Νικόλ (σ.σ. Κυριακοπούλου) πήδησε και πάλι ψηλά και έκανε το 4,80 μ. Ήταν καλά και ήταν δεδομένο πως θα πήγαινε παραπάνω».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση της αθλήτριας για τον αγώνα του Ευρωπαϊκού. «Στην Πράγα θα γίνει δύσκολος αγώνας. Πιστεύω πως τα μετάλλια θα διεκδικήσουν τέσσερις αθλήτριες. Εκτός από μένα και τη Νικόλ, υπολογίζω πολύ στις Σιντόροβα και Μπένγκτσον. Και οι τέσσερίς μας έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, πέρα του ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση: αντιδρούμε πολύ καλά σε συναγωνισμό και μας αρέσει αυτό. Θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας» κατέληξε η Στεφανίδη.

Οι 5 κορυφαίες φέτος στην Ευρώπη:

4,80 μ. Νικόλ Κυριακοπούλου (ΕΛΛΑΔΑ)

4,77 μ. Κατερίνα Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ)

4,75 μ. Ανζέλικα Σιντόροβα (Ρωσία)

4,71 μ. Μαριόν Φιάκ (Γαλλία)

4,68 μ. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης