Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε με 7-6, 6-3 από τον Μίλος Ράονιτς και δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό του Western & Southern Open της Νέας Υόρκης. Αντίπαλος του Καναδού θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Νόβακ Τζόκοβιτς – Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να υπερασπίζεται το σερβίς του και τον Ράονιτς να απαντά με τον ίδιο τρόπο. Στα επόμενα γκέιμς το σκηνικό δεν άλλαξε με την διαφορά ότι ο Έλληνας πρωταθλητής πέτυχε στο πέμπτο λαβ σέρβις γκέιμ (σ.σ. κέρδισε το γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο) και προηγήθηκε 3-2. Το ίδιο πέτυχε λίγο αργότερα και ο Καναδός ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Στο 12ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έφτασε κοντά στο μπρέικ πόιντ, αλλά δεν μπόρεσε να το ολοκληρώσει με αποτέλεσμα ο Ράονιτς να κερδίσει το γκέιμ και να στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Έλληνας τενίστας πέτυχε το μίνι μπρέικ, όμως ο Καναδός έφερε το ματς εκ νέου σε ισορροπία. Το σετ κρίθηκε από μία λεπτομέρεια. Ο Ράονιτς στο τελευταίο σερβίς του Τσιτσιπά πέτυχε το μίνι μπρέικ και με 7-5 κέρδισε το τάι μπρέικ και κατέκτησε το πρώτο σετ σε 55 λεπτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο σετ ο Ράονιτς ξεκίνησε με καλύτερη ψυχολογία και εκμεταλλεύτηκε το υπέρ του momentum. Ο Καναδός στο τέταρτο γκέιμ πέτυχε το μπρέικ και προηγήθηκε 3-1 αποκτώντας τεράστιο προβάδισμα για τη νίκη. Στις τρεις επόμενες ευκαιρίες που είχε ο Τσιτσιπάς για μπρέικ δεν μπόρεσε να πιέσει τον Ράονιτς, ο οποίος με μεγάλο όπλο το δυνατό του σερβίς έφτασε στο 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά.  

Τα σετ: 6-7(5-7), 3-6.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης