Με πλατύ χαμόγελο, την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρωσίας δεν έκρυβε τη χαρά και την ικανοποίησή του που επέστρεψε στην πατρίδα του μετά τη νικηφόρα μάχη και αγκάλιασε τους δικούς του ανθρώπους ευτυχής και δικαιωμένος. Μαζί με τον εθνικό προπονητή και πατέρα του Νίκο Ηλιάδη, ο θριαμβευτής του Τσέλιαμπινσκ έτυχε θερμής υποδοχής από την οικογένειά του, τη γυναίκα του, τη μητέρα και τις αδελφές του, αλλά και αγαπημένους ανθρώπους από τον χώρο του τζούντο. Φίλοι και συναθλητές κρατώντας την ελληνική σημαία και λουλούδια υποδέχτηκαν τον Ηλία και τον Νίκο Ηλιάδη εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό για την κατάκτηση της κορυφής από το χρυσό παιδί. Ο Ηλίας υπέγραψε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε με μικρά παιδιά και θαυμαστές του στο αεροδρόμιο και παρά την κούραση του απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις. Συγκινημένος ο Ηλίας δήλωσε:

«Είμαι ευτυχισμένος που γυρίζω στην πατρίδα μου με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος μου. Πάλεψα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, για να τους δώσω χαρά και αισιοδοξία. Ήταν μια νίκη που ήρθε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και προπόνηση, μια νίκη που σχεδίαζα ένα χρόνο και την ήθελα περισσότερο από οτιδήποτε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που παραμένω στην κορυφή του κόσμου τόσα χρόνια και δικαιώνονται οι κόποι μου. Με τον Νίκο έχουμε μια μοναδική χημεία, τον άκουγα συνεχώς ενώ αγωνιζόμουν εφαρμόζοντας τις οδηγίες του και τις προπονήσεις τόσων χρόνων. Στο μυαλό μου βρίσκεται ήδη το Ρίο και οι ολυμπιακοί αγώνες που δεν είναι πλέον καθόλου μακριά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν και μου δείχνουν την αγάπη τους, την οικογένειά μου που ήρθε να με υποδεχτεί και να με καλωσορίσει. Χάρηκα πάρα πολύ που ήρθε εδώ και η γυναίκα μου από τη Θεσσαλονίκη-μου έκανε έκπληξη-και το μόνο που θέλω τώρα είναι να πάω σπίτι να αγκαλιάσω τα παιδιά μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για τον μεγάλο θρίαμβο. Ο Ηλίας δούλεψε πάρα πολύ για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο. Σας έχω πει πολλές φορές ότι πάντα στοχεύει για το ανώτερο, το μεγαλύτερο, το χρυσό μετάλλιο. Ήμουν σίγουρος στον τελικό για τη νίκη του, μια ακόμη νίκη που πιστοποιεί τη μεγάλη του κλάση. Ήταν πολύ μεγάλη η συγκίνηση μου κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. Και συγκινήθα πολύ όταν ο Ηλίας με έδειχνε μόλις ολοκληρώθηκε ο τελικός. Ήταν σα να έλεγε “Εσύ, εσύ… φταις για όλα αυτά”. Οι στόχοι μας ανανεώνονται πλέον και επικεντρωνόμαστε στους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Εάν ο Ηλίας είναι υγιής και χωρίς τραυματισμούς, στοχεύουμε και εκεί στην κορυφή του κόσμου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης