Tην τέταρτη θέση στον τελικό του ακοντισμού κατέλαβε η Ελίνα Τζένγκο με καλύτερη βολή στα 53.99 μέτρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προσπάθησε να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η ταλαντούχα αθλήτρια έφτασε στο Μπορός προερχόμενη από τραυματισμό στον αγκώνα. Είχε υποχρεωθεί δε να ακυρώσει στο διάστημα αυτό όλους τους προγραμματισμένους αγώνες, ώστε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό, για να διεκδικήσει στο Μπορός μία θέση στο βάθρο.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ είχε ακόμη έγκυρες βολές στα 50.52 μ., 51.34 μ., 51.13 μ. και 53.68 μέτρα. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Καρολίνα Βίσκα με 56.48 μ. και δεύτερη η Τζούλια Ουλμπιχτ με 54.98 μέτρα. Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και η Μαργαρίτα Τσουκαλά, όπου κατέλαβε την 12η θέση με 47.20 μέτρα, που έτσι κι αλλιώς είχε ολοκληρώσει επιτυχημένα την πορεία της με την πρόκριση στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της σεζόν, η Ελίνα Τζένγκο κατάφερε να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις: Έγινε η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών παγκοσμίως στην ηλικία της με το 500άρι ακόντιο (65.90 μ. στο σχολικό πρωτάθλημα), ενώ την 1η Ιουνίου εντυπωσίασε με τη βολή στα 61.48μ. με το ακόντιο των γυναικών, που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο στην κατηγορία Κ20, η 5η όλων των εποχών στην Ευρώπη και αποτελεί βέβαια και πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

Στον απευθείας τελικό των 5.000 μ. συμμετείχε η Δάφνη Λαβασά, η οποία τερμάτισε στην 14η θέση με 17.01.15. Η αθλήτρια έτρεξε κοντά στο ατομικό της ρεκόρ και ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης