Στο φινάλε της φτάνει η θερινή σεζόν την Παρασκευή (11/9) με την διεξαγωγή του δεύτερου τελικού της σειράς Diamond League. Οι κορυφαίοι αστέρες του παγκόσμιου στίβου κράτησαν δυνάμεις για τη στάση των Βρυξελλών εκεί όπου θα κριθούν οι νικητές της συνολικής βαθμολογίας σε 16 αγωνίσματα.

Ήδη οι πρώτοι 16 νικητές του 2015 προέκυψαν στον αγώνα της Ζυρίχης και αύριο στο Βέλγιο θα συμπληρωθεί το παζλ των… διαμαντιών. Ανάμεσα σε αυτούς που διεκδικούν να βάλουν στις αποσκευές τους το αναμνηστικό διαμάντι και το πριμ της πρώτης θέσης είναι και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής για τρίτη διαδοχική χρονιά διεκδικεί την πρώτη θέση. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έχει δέκα βαθμούς έναντι 13 του Ρενό Λαβιλενί του αθλητή που έχει κατακτήσει όλα τα διαμάντια από το 2010 μέχρι και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 29χρονος για να καταφέρει να σπάσει το σερί του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ θα πρέπει να κερδίσει τον αγώνα. Ο Φιλιππίδης στους αγώνες, που έκανε μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και σε κάθε περίπτωση είναι ένας από τους σταθερότερους αθλητές της σειράς αγώνων.

Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος, καθώς εκτός από τον Λαβιλενί ξεχωρίζουν ακόμη οι Σον Μπαρμπερ (Καναδάς), Ραφαέλ Χολζντέπε (Γερμανία), Πάβελ Βογιεκόβσκι (Πολωνία).

Η Σάντρα Πέρκοβιτς στη δισκοβολία, η Σιφάν Χασσάν στα 1.500 μ. και η Κατερίν Ιμπαργκουέν στο τριπλούν είναι εκείνες που απλώς χρειάζεται να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο του «King Baudouin Stadium», για να «κλειδώσουν» την πρώτη θέση στη συνολική βαθμολογία στα αγωνίσματα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων, ο Τζάστιν Γκάτλιν (100 μ.), η Αλισον Φίλιξ (200 μ.), ο Τζούλιος Γέγκο (ακοντισμός), Νιτζέλ Αμος (800 μ.), η Ρουθ Μπειτία (ύψος), ο Μπερσόουν Τζάσκον (400 μ. εμπ.), που διεκδικούν με αξιώσεις την πρώτη θέση στα αγωνίσματα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης