Στίβος: Αναγνωστοπούλου και Σοφάνη προετοιμάζονται για τη σεζόν του ανοικτού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 14:44
Στίβος: Αναγνωστοπούλου και Σοφάνη προετοιμάζονται για τη σεζόν του ανοικτού
Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της δισκοβολίας, Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, ευελπιστεί για το 2017 ότι θα είναι παρούσα σε ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Λονδίνο. Η Αναγνωστοπούλου ξεπέρασε πριν από δύο χρόνια τα 61.00μ και έδειξε πως έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.

«Δουλέψαμε πολύ καλά στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Τα τεστ δείχνουν πως στον αγώνα στόχο της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα είναι στην κατάσταση που θέλουμε», είπε αρχικά η προπονήτριά της. Βάσω Παναγιωτοπούλου για να συμπληρώσει: «Φέτος κάναμε κάποιες αλλαγές στην προπόνηση, δουλέψαμε αρκετά σε έκρηξη και δύναμη, αλλά και στη φυσική κατάσταση. Το πρώτο τεστ για εκείνη θα είναι το ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων στα Κανάρια νησιά (11-12/3). Η Αναγνωστοπούλου είναι μια αθλήτρια που θα κρατήσει πολλά χρόνια». Η έμπειρη δισκοβόλος έχει ατομικό ρεκόρ 61.40μ από τις 6 Ιουνίου του 2015.

Με στόχο τους αγώνες της θερινής περιόδου γυμνάζεται από την αρχή της σεζόν η Βαγγελιώ Σοφάνη, υπό την καθοδήγηση και αυτή, της Βάσως Παναγιωτοπούλου. Η έμπειρη σφαιροβόλος έχει ως βασικό στόχο της χρονιάς το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων, το οποίο θα γίνει στο Λιλ της Γαλλίας (24-25/7). «Θεωρώ πως με βάση τη δουλειά που έχει κάνει, θα εμφανιστεί σε καλή κατάσταση το καλοκαίρι. Ασχολήθηκα περισσότερο με το τεχνικό κομμάτι, γενικώς όμως δουλεύει καλά είναι συνεπής και προσπαθεί», είπε η Παναγιωτοπούλου. Η Σοφάνη το 2016 έστειλε τη σφαίρα στα 16.70μ, επίδοση που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 14:45