Την αναβολή του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας, από 13 έως 15 Μαρτίου, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (29/1) η Παγκόσμια Ομοσπονδία (World Athletics), λόγω της έξαρσης του κοροναϊού.

Όπως γνωστοποίησε η παγκόσμια ομοσπονδία, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιο 2021), επισημαίνοντας στην επίσημη ανακοίνωσή της πως: «Με λύπη μας, ανακοινώνουμε ότι συμφωνήσαμε με τους διοργανωτές του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Νανζίνγκ (13-15 Μαρτίου 2020), να αναβάλουμε τη διοργάνωση μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζουμε ότι η Κίνα κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει το νέο κοροναϊό και την υποστηρίζουμε σε όλες τις προσπάθειές της, αλλά είναι απαραίτητο να παράσχουμε στους αθλητές μας, τις ομοσπονδίες μέλη και τους συνεργάτες μας, μια σαφή εικόνα και πορεία σε αυτό το πολύ σύνθετο ζήτημα, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η συμβουλή της ιατρικής ομάδας μας -που είναι σε άμεση επαφή με την παγκόσμια οργάνωση υγείας- είναι πως η εξάπλωση του κοροναϊού τόσο εντός της Κίνας, όσο κι εκτός της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά ανησυχητικό επίπεδο και κανείς δεν πρέπει να προχωρήσει σε οποιαδήποτε σημαντική συγκέντρωση, η οποία είναι εφικτό να αναβληθεί.

Εξετάσαμε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης της διοργάνωσης σε άλλη χώρα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις πόλεις που προσφέρθηκαν εθελοντικά να φιλοξενήσουν το πρωτάθλημα. Ωστόσο, με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση του ιού εκτός Κίνας, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε σε αυτήν την επιλογή, για να αποφύγουμε την πιθανότητα νέας αναβολής σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σεζόν του κλειστού στίβου διοργανώνεται σε ένα πολύ στενό, ημερολογιακό “παράθυρο” (μέχρι το τέλος Μαρτίου) και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μία κατάλληλη ημερομηνία το 2021, για να φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση. Θα θέλαμε να παραμείνει η Νανζίνγκ διοργανώτρια πόλη, δεδομένου του εκτεταμένου σχεδιασμού και προετοιμασίας που έχει ήδη γίνει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης