Ο Λυκούργος Τσάκωνας πήρε τελευταία στιγμή θετική απάντηση για συμμετοχή στο 4ο Diamond League της σεζόν, όμως, ήταν νικητής της κούρσας των 200 μ. με 20.09 (0,8), επίδοση που τον έφερε στην δεύτερη θέση όλων των εποχών στη χώρα στο αγώνισμα πίσω από το 19.85 του Κώστα Κεντέρη. Παράλληλα ο Τσάκωνας βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης και έγινε ο πέμπτος καλύτερος 200άρης φέτος στον κόσμο και ο πρώτος της Ευρώπης.

Ο αθλητής του Ελευθέριου Βενιζέλου δεν άφησε κανένα πέριθώριο στους αντιπάλους του, αφού ακόμη και ο πρωταθλητής Ευρώπης Κριστόφ Λεμέτρ, δεν κατάφερε να τον σταματήσει και τερμάτισε δεύτερος με 20.28, μπροστά από τον εξίσου δυνατό Βρετανό Χάρι Ανταμς (20.32).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή εμφάνιση του Τσάκωνα ήταν αναμφίβολα μια από τις σημαντικότερες της καριέρας του και δείχνει πως τη φετινή χρονιά είναι σε θέση να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην απόσταση όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ακόμη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου, διοργάνωση για την οποία έπιασε και τυπικά το όριο.

Με την σημερινή του εμφάνιση, ο Τσάκωνας άνοιξε διάπλατα την πόρτα για συμμετοχή στα κορυφαία μίτινγκ του πλανήτη και φυσικά τους αγώνες Diamond League. Ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας του αθλητή, θα γίνει το Σάββατο στα Χανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης