Στίβος: Επιστρέφει στους αγώνες με στόχο το Ρίο η Τσουμελέκα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 18:14
Στίβος: Επιστρέφει στους αγώνες με στόχο το Ρίο η Τσουμελέκα
Η Αθανασία Τσουμελέκα προανήγγειλε την επιστροφή της στην ενεργό δράση με ανάρτηση που έκανε στην προσωπική της σελίδα στο διαδίκτυο, με τίτλο «Βαδίζοντας με στόχο το ΡΙΟ!».

Η Ελληνίδα βαδίστρια, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την πρόκριση και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο, επιδιώκοντας να εμπνεύσει και βάζοντας αυτή τη νέα της προσπάθεια σε μια διαφορετική προοπτική. Θέλει, όπως γράφει, να μετατρέψει την προσπάθειά της σε όχημα για την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας και τη διάδοσή της στη νέα γενιά.

Όπως εξηγεί η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 (1.29.12) στα 20 χλμ βάδην: «Βαδίζω με στόχο... το Ρίο. Βαδίζω και ζήτω την ψυχική υποστήριξή σας στη διαδικασία επιστροφής μου στο χώρο του πρωταθλητισμού από μια διαφορετική σκοπιά ετούτη τη φορά και όχι από την προφανή, αυτή που μόνη της η λέξη ορίζει.

Με στόχο την ένταξη και την προαγωγή της αθλητικής παιδείας, του αθλητικού τρόπου ζωής και γενικότερα του αθλητικού πολιτισμού στην ενήλικη κοινωνία, προκειμένου μέσω αυτής να διαδοθεί και στα παιδιά της. Τα παιδιά μας. Βαδίζω, λοιπόν, αυτή τη φορά με στόχο την προβολή των αξιών του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καθημερινότητα και την υγεία μας, προκειμένου αυτές να διεισδύσουν και να ριζώσουν στην κοινωνία μας με τρόπο ομαλό και μόνιμο.

Έμπνευσή μου είναι η ομάδα μου και όλοι εσείς, που ενώ εργάζεστε σκληρά και έχετε οικογένειες και υποχρεώσεις, καταφέρνετε να βρίσκετε διέξοδο και χαρά μέσα από τον αθλητισμό. Αθλητισμός = πολιτισμός = υγεια, ψυχική και σωματική. Ας το μεταδώσουμε λοιπόν!

Ευχή μου να παρασυρθεί ο κόσμος στη δική του Ολυμπιάδα, γιατί το δικό μου βιωματικό σχολείο, ο αθλητισμός, μου έμαθε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε ευχάριστα τα όρια που νομίζουμε ότι έχουμε και αυτό μας δίνει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Σκοπός της 33χρονης Τσουμελέκα, είναι να συνδεθεί η προσπάθειά της με κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς που σύντομα θα ανακοινωθούν, προκειμένου να ενισχυθεί και να διαδοθεί το δικό τους έργο.

Το 2009 η Τσουμελέκα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας της στον υψηλό αθλητισμό, καθώς ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ θετική σε χρήση ερυθροποιητίνης.

Ο ΣΕΓΑΣ επέβαλε στην αθλήτρια διετή αποκλεισμό, ποινή που ανακοινώθηκε επίσημα από την IAAF στις 16 Απριλίου του 2009. Πέντε χρόνια μετά τον αποκλεισμό της η Τσουμελέκα απαλλάχθηκε των κατηγοριών με απόφαση του Εφετείου Αθηνών (28 Ιανουαρίου 2014), το οποίο αφού εξέτασε ενδελεχώς τους φακέλους των δύο Ομοσπονδιών, έκρινε ότι ουδέποτε έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 18:43