Σε ακινησία για ένα μήνα θα έχει το χέρι του ο νεαρός αθλητής της σφαιροβολίας, Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα χειρουργήθηκε στον ώμο, ύστερα από τραυματισμό στην προπόνηση.
Πλέον ο 19χρονος αθλητής θα ξεκινήσει φυσιοθεραπείες και ειδικό ασκησιολόγιο, ώστε να μπει σταδιακά στις προπονήσεις.
Ο Μουζενίδης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων (Κ20) τον Ιούλιο στο Τάμπερε, θα εξεταστεί την Τρίτη από τον γιατρό του, ώστε να διαπιστωθεί η πορεία της αποκατάστασης.

«Αν δεν ήταν αθλητής υψηλού επιπέδου, δεν θα χρειαζόταν να μπει στο χειρουργείο. Ωστόσο, προκειμένου να έχει γρηγορότερη αποκατάσταση και να επιστρέψει απόλυτα υγιής, επιλέχθηκε η λύση του χειρουργείου» είπε ο προπονητής του, Γιώργος Μποτσκαριώβ, και συμπλήρωσε:
«Ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πότε θα επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις, ωστόσο θεωρώ πως όλα θα πάνε καλά και δεν θα χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι υγιής».

Ο Μουζενίδης θα διεκδικήσει το 2019 μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, στην πρώτη χρονιά του στην κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης