Η συνέντευξη Τύπου για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα με την συμμετοχή των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών της χώρας έγινε σήμερα στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Εκεί ήταν η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Ρίο Κατερίνα Στεφανίδη, η κορυφαία σπρίντερ Μαρία Μπελιμπασάκη, και δύο πρωταθλητές των ρίψεων, ο Μιχάλης Αναστασάκης και ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι ένας περίεργος αγώνας για εμένα, αφού θα χρειαστεί να περιμένω αρκετή ώρα έως να ξεκινήσω. Οι συνθήκες είναι καλές, πέρυσι με το συναγωνισμό της Νικόλ κατάφερα να κάνω 4,80 μ., επίδοση που θα προσπαθήσω να ξεπεράσω φέτος. Η αλήθεια είναι πως στην Ρώμη δοκιμάσαμε στα 5,07 μ. και όχι στο 4,91 μ., γιατί είχαμε πει να δοκιμάσουμε για πανελλήνιο ρεκόρ μπροστά στο ελληνικό κοινό. Οπότε ξεκάθαρα αυτός είναι ο στόχος γι’ αυτή τη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα η έλλειψη ανταγωνισμού μπορεί να με επηρεάσει ψυχολογικά. Γενικότερα σαν αθλήτρια το κακό μου είναι ότι δεν μπορώ να αγωνίζομαι μόνη μου. Είναι κάτι που προσπαθούμε να το δουλέψουμε. Είναι κάτι το οποίο θα παίξει το ρόλο του εάν πάω για μία επίδοση που θα είναι νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Εκεί λογικά θα έχω κερδίσει τον αγώνα και θα είμαι μόνη μου. Είναι κάτι που προσπαθούμε να το δουλέψουμε με τον Μιτς Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο στάδιο να μας χειροκροτήσει», σημείωσε η Στεφανίδη και αναφορικά με τις προσπάθειες για παγκόσμιο ρεκόρ, πριν λίγες ημέρες στη Ρώμη, είπε:

«Πρώτα απ’ όλα χάρηκα που έκανα τρία άλματα. Πέρσι, αν το είχαμε βάλει σε τέτοιο ύψος δεν θα έκανα το άλμα. Ακόμα και στην προπόνηση που βάζουμε λάστιχο και όχι πήχη δεν έκανα άλματα πάνω από τα πέντε μέτρα. Οπότε είμαι ικανοποιημένη που έκανα αυτά τα τρία άλματα. Από εκεί και πέρα όταν στεκόμουν στο πίσω μέρος και έβλεπα τον πήχη έλεγα ότι αυτό είναι ένα ύψος που μπορώ να το περάσω. Μου φαινόταν χαμηλό και εύκολα. Βέβαια, πολλές ο πήχης μπορεί να φανεί πιο χαμηλός ανάλογα με το ύψος που έχει το στρώμα και τις κερκίδες που είναι ακριβώς από πίσω. Δεν έκανα καλά άλματα κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Έψαχνα τον πήχη, ήθελα να δω τον εαυτό μου να το περνάει. Αυτό μπορώ να το κάνω στα 4,60 μ. και όχι στα 5,07 μέτρα. Οπότε είμαι χαρούμενη που έκανα τρία άλματα. Ήθελα να δω το ύψος και θεωρώ ότι ήταν ένα βήμα μπροστά».

Η Μαρία Μπελιμπασάκη αναμένεται να είναι μία από τις πρωταγωνίστριες της φετινής διοργάνωσης, αφού προέρχεται από το εξαιρετικό 23.00 στα 200 μ. στο Άργος Ορεστικό. Η αθλήτρια αφού κάλεσε τον κόσμο στις εξέδρες είπε σχετικά με τη συμμετοχή της στη διοργάνωση: «Έχω πάψει να ασχολούμαι με το να κατέβω τα 23.00, γιατί είναι αγχωτικό. Πιστεύω πως αν τρέξω όπως μπορώ και ρίξω το βάρος στην τεχνική μου, τότε είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρω. Πιστεύω ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα είναι δυνατό ενόψει της Σούπερ Λίγκας. Θα κληθούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εμείς πρέπει έτσι να αντιδράσουμε και θα το καταφέρουμε μόνο εάν έχουμε ομαδικότητα. Πρέπει ο ένας να βοηθήσει τον άλλον. Ακόμα και ο ένας βαθμός μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Καλώ και εγώ από την πλευρά μου τον κόσμο να έρθει στην Πάτρα και πιστεύω ότι θα γίνουν καλοί αγώνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φτάσαμε στον τελικό προορισμό μας. Έχουμε μπροστά μας την κορυφαία διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ. Πρέπει να είμαστε εκεί και να είμαστε δυνατοί. Ελπίζω να βγουν μεγάλες επιδόσεις και σίγουρα αυτό που θέλουμε από τον κόσμο είναι να βρίσκεται εκεί. Ελπίζω να είναι και ο Γιάννης (σ.σ. Κυριαζής) εκεί γιατί προέρχεται από έναν τραυματισμό. Απο εκεί και πέρα εάν όλα πάνε καλά ελπίζω ότι ο συναγωνισμός θα μας φτάσει ψηλά. Δυστυχώς δεν τον έχω όλο το χρόνο εδώ, ωστόσο θεωρώ ότι αυτή τη μέρα μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να είναι εκεί και θεωρώ ότι το όριο για το Παγκόσμιο θα είναι το ελάχιστο», είπε από την πλευρά του ο ακοντιστής Παρασκευάς Μπατζάβαλης.

Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, Μιχάλης Αναστασάκης, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι για μία ακόμη χρονιά το αγώνισμα του θα γίνει εκτός σταδίου, μακριά από την υπόλοιπη δράση. «Εγώ θα προσκαλέσω τον κόσμο να έρθει πρώτα στο γήπεδο του Λαδόπουλου να δει τη σφυροβολία και μετά να πάει δίπλα στο Παμπελοπονησιακό και να θαυμάσει τους υπόλοιπους αθλητές. Δεν μπορούμε να ρίξουμε μέσα στο Παμπελοπονησιακό για να μην χαλάσει το χόρτο από τη σφύρα. Η συντήρηση είναι εύκολη αφού πρόκειται για έναν αγώνα και όχι για καθημερινή προπόνηση. Τόσα χρόνια ρίχνουμε έξω και ελπίζω να αλλάξει αυτό φέτος και να ρίξουμε μέσα», είπε.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Βασίλης Σεβαστής, τόνισε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μας που βρίσκονται εδώ σήμερα τέσσερις από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές μας. Να τους συγχαρούμε για όσα έχουν πετύχει μέχρι σήμερα και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σεζόν που δεν μας αφήνει χωρίς ενδιαφέρον. Φέτος, η χρονιά είναι αφιερωμένη στα 120 χρόνια λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ ο οποίος ιδρύθηκε το 1897 και ήταν μία από τις πρώτες Ομοσπονδίες στον κόσμο και αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η οποία ιδρύθηκε λίγα χρόνια αργότερα. Το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη το 1896 και το φετινό είναι το 103ο αφού είχαμε τα κενά λόγω των πολέμων. Το πρώτο πρωτάθλημα για τις γυναίκες έγινε το 1930 και η φετινή είναι η 83η διοργάνωση. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα καλό διήμερο στην Πάτρα όπου και περιμένουμε καλές επιδόσεις. Πιστεύω ότι στο τελείωμα του θα είμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας το παραπάνω Σαββατοκύριακο στη Σούπερ Λίγκα της Ευρώπης που θα γίνει στο Λιλ».

Από την πλευρά του ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, είπε: «Από την αρχή της χρονιάς βάλαμε τρεις στόχους. Τον πρώτο τον περάσαμε με επιτυχία και ήταν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο δεύτερος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων και ο τρίτος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η πρώτη κορύφωση είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι η μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν θα λείπει κανείς. Όλοι μας οι αθλητές θα είναι παρόντες και σε καλή κατάσταση. Ελπίζω ότι θα βγει η καλύτερη δυνατή ομάδα για τη διοργάνωση του Λιλ και εκεί θα είμαστε ευτυχείς εάν καταφέρει η ομάδα μας να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Το έχω ξαναπεί ότι τα μαθηματικά είναι απέναντι μας, όμως οι αθλητές μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, κορυφώνουν τις επιδόσεις τους και με συνοχή και σύνεση θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα. Εύχομαι ο κόσμος να παρακολουθήσει ένα καλό διήμερο. Ο στίβος προσφέρεται για τις οικογένειες και μπορούν να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αθλητές μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης