Εξαιρετική παρουσία είχαν δύο νεαροί αθλητές στο ύψος, σε προπονητική ημερίδα, που διοργανώθηκε στον Αγιο Κοσμά.

Ο 17χρονος, Θοδωρής Αλεξιάδης και ο 16χρονος, Αντώνης Μέρλος ξεπέρασαν τα 2.08μ κι έπειτα είχαν την ευκαιρία να «κοιτάξουν» το 2.12μ, ύψος στο οποίο και οι δύο είχαν καλές προσπάθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλεξιάδης έχει ατομικό ρεκόρ 2.09μ από το καλοκαίρι, ενώ ο Μέρλος, ο οποίος είναι πρώτη χρονιά παίδας, έχει 2.00 μέτρα.

Οι επιδόσεις των δύο αθλητών δεν καταγράφονται, δεδομένου ότι η ημερίδα ήταν προπονητική, ωστόσο με τις εμφανίσεις τους έδειξαν πως σύντομα θα είναι σε θέση να τις… κατοχυρώσουν επίσημα.

Οι δύο αθλητές θέτουν πλέον ανοιχτά σε κίνδυνο το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, το οποίο είναι 2.11μ και ανήκει στον Αντώνη Μάστορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 16χρονος Μέρλος αφού πέρασε τα 2.00μ έκανε δύο άκυρα άλματα στα 2.04μ και άφησε την τρίτη και τελευταία του προσπάθεια για τα 2.08μ, ύψος που τελικά υπερέβη. Οι δύο αθλητές το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Π/Κ (όριο 2.06μ).

Από εκεί και πέρα, ο επίσης παίδας Μανώλης Καραλής ξεπέρασε στο επί κοντώ τα 4.80μ, επίδοση που θα αποτελούσε νέο ατομικό ρεκόρ, αν ο αγώνας ήταν επίσημος. O Καραλής με βάση τις επιδόσεις που έχει σημειώσει έχει το δικαίωμα να σκέφτεται από τώρα τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλήμα της κατηγορίας του (όριο 4.70 μ.), στο Κάλι της Κολομβίας.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου στη συνέχεια είχε αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.90 μέτρα. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των κορασίδων, πολύ καλή παρουσία είχαμε από την Αριάδνη Αδαμοπούλου, που ξεπέρασε τα 3.60 μέτρα.

Η κορασίδα Κλειώ Σάντα διένυσε τα 60μ εμπόδια σε 8.85 και έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της Ελισάβετ Πεσιρίδου (8.74). Η νεαρή αθλήτρια το καλοκαίρι πέτυχε 14.65, στα 100μ εμπόδια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης