Το «1ο Sifnos Run» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο όμορφο νησί των Κυκλάδων και ο αγώνας με τους 450 και πλέον δρομείς μετατράπηκε σε μια ατέλειωτη γιορτή. Η παραλία στις Καμάρες πλημμύρισε κόσμο από νωρίς το πρωί και μια διαφορετική εικόνα αντίκρυσαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού που είχαν καταφθάσει για το εορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

«Ήθελα με τον θεσμικό μου ρόλο να δώσω κίνητρο στους κατοίκους και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό», είπε ο δήμαρχος του νησιού Ανδρέας Μπαμπούνης ο οποίος έτρεξε και τερμάτισε στον αγώνα των 5 χλμ. Και συμπλήρωσε: «Τεράστια επιτυχία είχε αυτός ο πρώτος αγώνας ο οποίος μας εξέπληξε ευχάριστα ξεπερνώντας τις 450 συμμετοχές. Γεννήθηκε κάτι πολύ όμορφο στο νησί μας και καθιερώνεται από φέτος με το Sifnos Run. Εδώ και χρόνια είχαμε βάλει στόχο να γίνει αυτός ο αγώνας και τον προετοιμάζαμε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νικητής στα 10 χλμ ήταν ο -Κύπριος στην καταγωγή- Χριστόφορος Πρωτόπαππας ο οποίος ανήκει στον ΑΟ Μυκόνου. «Ηρθα για να στηρίξω αυτή την όμορφη αθλητική προσπάθεια. Όλοι στην διοργάνωση μας συμπεριφέρθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Οι εθελοντές, οι απλοί κάτοικοι που μας χειροκροτούσαν στη διαδρομή και μας εμψύχωναν, όλα ήταν τέλεια», είπε μετά τον τερματισμό του.

Νικήτρια στα 10 χλμ γυναικών ήταν η Χριστίνα Σαμπατακάκη από την Αθήνα: «Ήταν μια μοναδική διοργάνωση, η φιλοξενία, οι παροχές όλα ήταν εξαιρετικά. Τη διαδρομή θα την χαρακτήριζα δύσκολη αλλά το τοπίο σε αποζημιώνει. Συνδυάσαμε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς με τον αθλητισμό. Είμαι κατενθουσιασμένη, ραντεβού του χρόνου».

Ο Χρήστος Κεχαγιάς -ανεξάρτητος δρομέας από το Πέραμα- ήταν ο νικητής στα 5χλμ ανδρών και στις γυναίκες η Στέλλα Πριμυκύρη από την Μήλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης