Στίβος: Πέντε Έλληνες σε μίτινγκ στη Γερμανία και στη Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 18:22
Στίβος: Πέντε Έλληνες σε μίτινγκ στη Γερμανία και στη Γαλλία

Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού να έχει πάρει αναβολή για το 2021, ωστόσο το ενδιαφέρον της σεζόν παραμένει έντονο με ελληνικές παρουσίες σε κορυφαίες διοργανώσεις της Ευρώπης. Πέντε πρωταθλητές και πρωταθλήτριές μας συνεχίζουν την Παρασκευή (14/2) τους αγώνες τους στη Γερμανία και στη Γαλλία.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα στην πόλη Μετζ, όπου τερμάτισε τα 60μ εμπόδια σε 7.59 και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ, ύστερα από έξι χρόνια. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής των υψηλών εμποδίων είναι σε εξαιρετική κατάσταση και στο ISTAF του Βερολίνου θα επιδιώξει να πάρει το κάτι παραπάνω από τη συμμετοχή του στην πέμπτη του κούρσα στη σεζόν. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή του αγωνιστική κατάσταση και τον δυνατό συναγωνισμό της κούρσας, για να κατεβάσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του.

Στο Βερολίνο θα συνεχίσει τους αγώνες του και ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει ήδη ξεπεράσει τα 5.70μ στο Κότμπους κι έχει δείξει πως και φέτος θα είναι σε θέση να κυμανθεί σε πτήσεις πάνω από τα 5𐑪80μ, επίδοση που θα του δώσει και την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη Γαλλία και στο μίτινγκ που θα γίνει στην πόλη Βαν ντε Ρέιγ θα αγωνιστούν η Βούλα Παπαχρήστου, η Ελένη Πόλακ και η Σπυριδούλα Καρύδη. Η Παπαχρήστου ξεκίνησε τον αγώνα της στη σεζόν στο Ντίσελντορφ με άλμα στα 13.85μ στο τριπλούν και στη Γαλλία θέλει να κυμανθεί σε επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων της.

Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος και η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη, που άνοιξε τη σεζόν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 με άλμα στα 13.51μ και νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό. Στο τριπλούν ξεχωρίζουν ακόμη οι Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) με φετινό 14,22 μ. και η Ντόβιλ Κίλτι (Λιθουανία) με 14,06 μέτρα.

Σε καλή κατάσταση είναι η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ελένη Πόλακ, που πριν δύο 24ωρα στη Στοκχόλμη ξεπέρασε τα 4.53μ και είχε καλά άλματα στα 4.68μ, στην προσπάθειά της να πετύχει ατομικό ρεκόρ. Η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη μεταξύ άλλων, θα αντιμετωπίσει στον αυριανό αγώνα τις Ιρίνα Ζουκ (Λευκορωσία) και Χουιγκίν Σου (Κίνα).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, 18:23