Στίβος: Στις 19 Μαρτίου ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 16:21
 Στίβος: Στις 19 Μαρτίου ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας
Περισσότεροι από 20.000 δρομείς αναμένεται να... πλημμυρίσουν το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας με χαμόγελα, κέφι, ευχάριστη και αγωνιστική διάθεση με την συμμετοχή τους στον 6ο ημιμαραθώνιο της Αθήνας ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Μαρτίου.

Χρόνο με το χρόνο, ο ημιμαραθώνιος μεγαλώνει και στόχος των διοργανωτών του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά, προσελκύοντας χιλιάδες ανθρώπους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Eίναι η δεύτερη χρονιά που ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας διοργανώνεται τον Μάρτιο προκειμένου να δώσει νωρίτερα το σύνθημα για την έναρξη της τουριστικής σεζόν για την πρωτεύουσα αλλά και για να συμπίπτει και με το spring break των δυτικών Πανεπιστημίων, ενώ οι διαδρομές των αγώνων περνούν μπροστά από τα περισσότερα σημαντικά τουριστικά σημεία και μνημεία της πόλης.

Επίσης γιορτάζει τον ερχομό της Ανοιξης, προσδίδοντας έναν πανηγυρικό χαρακτήρα στην Αθηνα για εκείνη την ημέρα, ενώ παράλληλα διεξάγονται και το 8ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιΜαραθωνίου, αγώνες 5 και 3 χιλιομέτρων καθώς και αγώνες 1000 μέτρων για παιδιά, ΑμεΑ και Special Olympics.

Το πρόγραμμα (Κυριακή 19 Μαρτίου)

Πλατεία Συντάγματος (Λεωφ. Αμαλίας)

09.00 Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου Δρόμου

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (Σταθμός μετρό Εεαγγελισμός

09.10 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3 χλμ

Λ. Βασιλίσσης Σοφίας (Οδός Ριζάρη)

09.35 Εκκίνηση Αγώνα για Παιδιά & Άτομα με Αναπηρία (1.000μ)

Πλατεία Συντάγματος (Οδός Όθωνος - Μητροπόλεως)

11.45 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5χλμ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017, 16:24