Με μεγάλη συμμετοχή και νικητή στους άνδρες τον Λάμπρο Μαλτέζο και στις γυναίκες την Βασιλική Σπαθή πραγματοποιήθηκε ο αγώνας 10 χλμ επί δημοσίας οδού στους δρόμους γύρω από το Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης στο πλαίσιο των φετινών αγώνων «Κυριακίδεια 2016» που περιελάμβαναν επίσης δρόμους μικρότερων αποστάσεων για παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων.

Το χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η πολύ μεγάλη αύξηση στις φετινές συμμετοχές, αφού έλαβαν εκκίνηση 646 δρομείς, με 629 από αυτούς να τερματίζουν και πάλι στο στάδιο, ενώ πέρυσι είχαμε περίπου 450 δρομείς (τερμάτισαν 446).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση, όμως, δεν έμεινε σε ένα μόνο ρεκόρ καθώς ο νικητής του αγώνα Λάμπρος Μαλτέζος έκανε ρεκόρ αγώνα με 32:57 βελτιώνοντας τον χρόνο του Γιώργου Μενή που έκανε πέρυσι 33:15. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ευάγγελος Μαλιόγλου με 33:52 και στην τρίτη ο Παναγιώτης Καραΐσκος με 33:56.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση πήρε η Βασιλική Σπαθή με 40:47 με τις Ανδρονίκη Δρακάκη και Ιουλία-Ελένη Παναγιωτοπούλου να ακολουθούν κάνοντας 41:58 και 42:13 αντίστοιχα. Η Μαρία Πολύζου (κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου) και η Χρυσοστομία Ιακώβου (κάτοχος πανελληνίου ρεκόρ 10.000μ.) έλαβαν μέρος μεταξύ των άλλων στα φετινά «Κυριακίδεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης