Δίχως εκπλήξεις ολοκληρώθηκε το πρωινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων/Νεανίδων στην πόλη των Σερρών.

Τα περισσότερα από τα φαβορί επέλεξαν να κάνουν ένα συντηρητικό πέρασμα και απλώς να ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος της δουλειάς τους, εξασφαλίζοντας θέση για τους απογευματινούς τελικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος έκανε ένα άλμα στο τριπλούν στα 14,63 μ. και πλέον σκέφτεται μια επίδοση καλύτερη από το 15,55 μ., που θα του βγάλει εισιτήριο για τη Σουηδία. Την τελευταία της ευκαιρία να εξασφαλίσει το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων, θα έχει το απόγευμα η Κωνσταντίνα Σπανουδάκη, που στον προκριματικό έστειλε το δίσκο στα 42,19 μ. (όριο44,50 μ.) και έδειξε σε καλή κατάσταση. Με αντίθετο άνεμο έτρεξαν τα κορίτσια στα 100 μ. εμπ. με την Κλειώ Σάντα να σημειώνει την καλύτερη επίδοση των προκριματικών με 14.80 (-0.60).

Αντίθετο άνεμο είχαν και οι κούρσες στα 100 μ. με την Ολυμπία Μπέκου – Φέρρες να μην δυσκολεύεται ιδιαίτερα να πετύχει 12.38 (-2.60) και να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί για ένα μετάλλιο. Θέση στην γραμμή εκκίνησης πήρε και η Μαρία Φακιδάρη, η αθλήτρια που ξεχώρισε την περσινή σεζόν στην απόσταση. Η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου, που επέλεξε φέτος να ρίξει το βάρος στις μαθητικές της υποχρεώσεις σημείωσε 12.60 (-1.40) στην πρώτη της κούρσα στη σεζόν. Εκτός συναγωνισμού η Παναγιώτα Βενιέρη σημείωσε 12.25 (-1.40). Στους Έφηβους ο καλύτερος χρόνος των προκριματικών γρηγορότερος όλων παρουσιάστηκε ο Λάζαρος Βασιλειάδης με 11.18 (-1.30), από την πρώτη σειρά.

Ο Θάνος Καρούσος ήταν νικητής στη δεύτερη σειρά με 11.26 (-1,9) και ο Κώστας Φραντζέσκος στην τρίτη με 11.30 (-0,7). Ο Βίκτωρ Κρεμμύδας έτρεξε εκτός συναγωνισμού, όμως, δεν κατάφερε να σημειώσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, καθώς σημείωσε 10.72 (-1,3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σφαιροβολία ο Φράντζι Λατιφλάρι έστειλε τη σφαίρα στα 18.51 μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση του προκριματικού. Δεν έγινε προκριματικός στο ύψος των Νεανίδων, όπου οι αθλήτριες θα αγωνιστούν απευθείας στον απογευματινό τελικό.

Στο επί κοντώ ο Δημήτρης Καραγιάννης ήταν ο μοναδικός που ξεπέρασε τα 4,20 μ., δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό το Γιώργος Τριανταφύλλου, που απέτυχε στα 4,10 μ., ύψος που επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης